Zadnji teden Novembra smo.

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Filozofska fakulteta (UL FF) v Tednu Univerze v Ljubljani vabita na zadnji teden programa dogodkov v sklopu letošnje prve edicije projekta Novembra smo.

 

 • Torek, 28. 11., ob 16.00
  FF, Aškerčeva 2, 5. nadstropje, Modra soba
  Okrogla miza Proglas
  Predstavitev večletnega multidisciplinarnega projektapri katerem sodelujejo tednik Mladina, študentke in študenti Oddelka za filozofijo, Oddelka za prevajalstvo in Oddelka za sociologijo na FF ter študentke in študenti Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij na ALUO.
  Izvajajo: prof. dr. Janko Lozar Mrevlje (FF), prof. Boštjan Botas Kenda (ALUO), doc. Emil Kozole (ALUO) in Robert Botteri, kreativni urednik tednika Mladina

 

 • Torek, 28. 11., ob 18.00
  FF, Aškerčeva 2, začetek v avli
  Zaključno vodstvo po Razstavi ALUO na FF
  Refleksija razstave s strani študentk in študentov Oddelka za umetnostno zgodovino FF v dialogu z avtoricami in avtorji razstave. DOGODEK JE ODPOVEDAN.

 

 • Četrtek, 30. 11., ob 16.00
  ALUO, Tobačna 5, pritličje, predavalnica 3
  Predavanja FF na ALUO
  Asist. dr. Miha Valant, Secesijske tapiserije Kranjskega zavoda za umetniško tkanje, Krainische Kunstwebe-Anstalt (1898–1909)

 

 • Četrtek, 30. 11., ob 18.00
  ALUO, Tobačna 5, pritličje, predavalnica 3
  Arheološko-umetnostni filmski večer: Popotovanja skozi čas in prostor
  Prikazana bosta večkrat nagrajena filma, ki obravnavata tematiko na stičišču arheologije, umetnosti, konservatorstva in muzeologije v kontekstu sirskega konflikta:
  18.00 – Pozabljeni obrazi Palmire / Les visages oubliés de Palmyre (Meyar AL-Roumi, 2020)
  19.40 – Cirijakova prisega / The Oath of Cyriac (Olivier Bourgeois, 2021)
  Uvodna beseda: Claudia Beretta in Maurizio Battisti (RAM film festival, Fondazione Museo Civico di Rovereto) ter doc. dr. Katharina Zanier (Oddelek za arheologijo FF).

 

Vljudno vabljene_i!