Karierni centri

Aktualno

 

Dogodki za študente UL ALUO v marcu 2024

 

 • Osebnostni tipi – isti cilji, različne poti
  Ponedeljek, 18. 3. 2024, ob 17.00. Na spletu.
  Ali ste se že kdaj vprašali, zakaj z nekaterimi ljudmi odlično in z lahkoto sodelujete, nekateri pa vas ravno nasprotno »nervirajo« in nikakor ne najdete »skupnega jezika«? Vendar je dejstvo, da uspeha ne moremo doseči brez odnosa in sodelovanja z drugimi. Poznavanje osebnostnih tipov nam je veliko pomoč pri učinkoviti komunikaciji tako v osebnem kot poslovnem svetu. Delavnica je namenjena vsem, ki se želite seznaniti z osebnostnimi tipi ter njihovimi posebnostmi.
 • Linkedin – moj online CV
  Četrtek, 21. 3. 2024, ob 14.00. Na spletu.
  Ne veste, kaj bi z Linkedin-om? Udeležite se naše delavnice in spoznali boste, kako ga kar najbolje izkoristiti. Izvedeli boste, kako si z njim graditi osebno blagovno znamko, kako ga uporabite kot svoj spletni CV in orodje za mreženje.
 • Kako se pogovarjati z delodajalcem na razgovoru za delo
  Četrtek, 28. 3. 2024, ob 14.00. Na spletu.
  Se pripravljate na razgovor? Veste, kako poteka? Poznate najpogostejša vprašanja, ki jih postavljajo delodajalci? In plača? Kako se pogovarjati in kako se pogajati? V primeru, da imate določene omejitve – kako jih predstaviti? Na delavnici boste izvedeli boste vse, kar vas zanima o razgovoru

Prijavite se v POPR-u>>

 

Karierna svetovanja za študentke in študente UL ALUO

Tudi v študijskem letu 2023/24 potekajo redna individualna karierna svetovanja za študentke in študente UL ALUO, ki jih vodi karierna svetovalka Andreja Jurček s Kariernih centrov UL.

Gre za individualno svetovanje in zaupen pogovor o najrazličnejših vprašanjih, povezanih z razvojem kariere, pripravo svoje osebne predstavitve, dileme glede pogovorov o poslovnem sodelovanju, dilemo glede nadaljevanja študija, tudi zgolj pogovor glede določenih kariernih odločitev, ki jih nameravate sprejeti.

Svetovanje je možno  v prostorih UL ALUO, 1. in 2. petek v mesecu oziroma/ali vsak dan v tednu, na eni izmed članic UL, osebno ali preko spleta ( Zoom). Za svoj obisk se obvezno predhodno najavite po mailu ali telefonu.

Termini: Vsak 1. in 2. petek v mesecu med 10. in 12. uro, od oktobra 2023 do junija 2024.

Lokacije: Izmenično na dveh lokacijah UL ALUO, 1. petek v mesecu na Erjavčevi (predavalnica 7), 2. petek v mesecu na Dolenjski (predavalnica 110).

E: andreja.jurcek@uni-lj.si T: 030 641 644

 

Samozavestno do zaposlitve

Vstop na trg dela je lahko prava mala malica ali pa mučen in dolgotrajen postopek. Kako ga boste sami doživeli, je v veliki meri odvisno od tega, v kolikšni meri se boste nanj pripravili.

V Kariernih centrih Univerze v Ljubljani si želimo, da bi samozavestno in brez težav našli svojo sanjsko zaposlitev, zato tekom leta za vas organiziramo številne:

 • delavnice pridobivanja kompetenc in drugih zaposlitvenih spretnosti,
 • obiske in predstavitve delovnih okolij v Sloveniji in drugih državah EU,
 • mreženja in hitre zmenke z delodajalci,
 • posvete o izzivih v tujini, podjetništvu, pripravništvih,
 • Skype svetovanja s svetovalci iz tujine,
 • sejme, karierne dneve in še mnogo drugega.

Ker pa je vsak posameznik unikat, se vam posvetimo tudi individualno. Omogočamo vam osebno karierno svetovanje in coaching za učinkovito vodenje karierne poti.

 

Kaj pridobite, če aktivno sodelujete pri dejavnostih Kariernih centrov UL?

 • ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo,
 • bogato socialno mrežo, ki je lahko ključ do želene zaposlitve,
 • kilometrino, potrebno za samozavesten nastop pred delodajalci,
 • izoblikovan osebni zaposlitveni načrt,
 • osebnega svetovalca, ki vam svetuje in pomaga pri sprejemanju pomembnih kariernih odločitev.

Za študente so vse aktivnosti brezplačne!

Da boste vedno na tekočem o vseh aktivnostih, ki jih pripravljamo za vas, nas spremljajte na: www.kc.uni-lj.si, Facebook: Karierni centri UL

 

KARIERNI CENTRI UNIVERZE V LJUBLJANI

Vaš kompas na karierni poti!