Karierni centri

Aktualno

 

Dogodki za študente UL ALUO v januarju 2023

 

Karierna svetovanja za študentke in študente UL ALUO

Tudi v študijskem letu 2022/23 v prostorih UL ALUO potekajo redna individualna karierna svetovanja za študentke in študente UL ALUO, ki jih vodi karierna svetovalka Andreja Jurček s Kariernih centrov UL.

Termini: Vsak 1. in 2. petek v mesecu med 10. in 12. uro, od oktobra 2022 do junija 2023.

Lokacije: Izmenično na dveh lokacijah UL ALUO, 1. petek v mesecu na Erjavčevi (predavalnica 7), 2. petek v mesecu na Dolenjski (predavalnica 110). Po potrebi je možen tudi dogovor za srečanje preko ZOOM-a.

Gre za individualno svetovanje in zaupen pogovor o najrazličnejših vprašanjih, povezanih z razvojem kariere, dilemo glede nadaljevanja študija, tudi zgolj pogovor glede določenih kariernih odločitev, ki jih nameravate sprejeti. Za svoj obisk se obvezno predhodno najavite po mailu ali telefonu.

E: andreja.jurcek@uni-lj.si T: 030 641 644

 

Karierne potke

V lanskem študijskem letu so Karierni centri Univerze v Ljubljani začeli z novo dejavnostjo za študentke in študente UL – kariernimi potkami. Karierne potke so predlogi raznih aktivnosti, s katerimi vas želijo opozoriti na različne informacije, znanja in veščine za lažjo podporo pri uresničevanju svojih interesov na različnih področjih.

Študentkam in študentom akademij je posebej namenjena Kulturno-umetniška potka – Izpopolni KUD (Kulturno Umetniško uDejstvovanje).

Razmišljate o nadaljevanju svoje poklicne poti na področju kulture in umetnosti? Ena najbolj vznemirljivih stvari pri biti kulturnik_ca je, da ni »utečenega« načina, da bi bil_a kulturnik_ca. Vsaka pot je drugačna. In na vsaki poti naletimo na izzive. Z vsemi možnostmi, ki nam jih ponuja življenje, in brez zamišljenega načrta, so lahko odločitve na vaši karierni poti zelo stresne.

Zato smo v Kariernih centrih UL pripravili vrsto dejavnosti, delavnic, s katerimi bodo vaši koraki in odločitve na poklicni poti v svetu kulture in umetnosti lažji. Povezali smo jih v Kulturno-umetniško potko – Izpopolni KUD (Kulturno Umetniško uDejstvovanje). Spoznali boste vse od načrtovanja in izvedbe projektnega dela, upravljanja financ, pravnih vprašanj na področju kulture in umetnosti pa do vodenja odnosov z javnostmi ter izboljšanja komunikacije.

Prijavite se v POPR-u.

Poleg kulturno-umetniške potke lahko izberete še:

 • Podjetniško potko,
 • Mednarodno potko,
 • Digitalno potko,
 • Karierno potko za doktorske študentke in študente.

Več o vseh potkah si preberite tukaj.

 

Samozavestno do zaposlitve

Vstop na trg dela je lahko prava mala malica ali pa mučen in dolgotrajen postopek. Kako ga boste sami doživeli, je v veliki meri odvisno od tega, v kolikšni meri se boste nanj pripravili.

V Kariernih centrih Univerze v Ljubljani si želimo, da bi samozavestno in brez težav našli svojo sanjsko zaposlitev, zato tekom leta za vas organiziramo številne:

 • delavnice pridobivanja kompetenc in drugih zaposlitvenih spretnosti,
 • obiske in predstavitve delovnih okolij v Sloveniji in drugih državah EU,
 • mreženja in hitre zmenke z delodajalci,
 • posvete o izzivih v tujini, podjetništvu, pripravništvih,
 • Skype svetovanja s svetovalci iz tujine,
 • sejme, karierne dneve in še mnogo drugega.

Ker pa je vsak posameznik unikat, se vam posvetimo tudi individualno. Omogočamo vam osebno karierno svetovanje in coaching za učinkovito vodenje karierne poti.

 

Kaj pridobite, če aktivno sodelujete pri dejavnostih Kariernih centrov UL?

 • ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo,
 • bogato socialno mrežo, ki je lahko ključ do želene zaposlitve,
 • kilometrino, potrebno za samozavesten nastop pred delodajalci,
 • izoblikovan osebni zaposlitveni načrt,
 • osebnega svetovalca, ki vam svetuje in pomaga pri sprejemanju pomembnih kariernih odločitev.

Za študente so vse aktivnosti brezplačne!

Da boste vedno na tekočem o vseh aktivnostih, ki jih pripravljamo za vas, nas spremljajte na: www.kc.uni-lj.si, Facebook: Karierni centri UL

 

KARIERNI CENTRI UNIVERZE V LJUBLJANI

Vaš kompas na karierni poti!