Začetek 8. sezone ALUO uho, 2/2: David Nez

Drugi dogodek, s katerim začenjamo 8. sezono ALUO uho, se bo odvil v sredo, 9. marca 2022, ko bomo gostili predavanje Davida Neza z naslovom Petdeset let dela v umetnosti od OHO-ja do danes. Dobimo se ob 17.00, na UL ALUO, Erjavčeva 23, v predavalnici 7.

David Nez bo prikazal svoje umetniško delovanje od začetkov, ko se je leta 1968 kot študent slikarstva na Akademiji za likovno umetnost (danes UL ALUO) vključil v delovanje konceptualistične skupine OHO (1966-1971). Bil je eden od štirih članov jedra skupine, ki so jo poleg njega sestavljali Marko Pogačnik, Milenko Matanović in Andraž Šalamun. Predstavil bo svoje delovanje v skupini OHO in nadaljnjo umetniško evolucijo do današnjih dni z vrhuncem v aktualni multimedijski instalaciji v Galeriji K-18 v Mariboru, ki je rezultat njegove enomesečne umetniške rezidence v okviru programa SobaZaGosteMaribor. Umetnik trenutno živi in dela v Portlandu, Oregon.

Predavanje sodi v sklop spremnih dogodkov ob razstavi Nasledstvo: dialog z grafiko, ki bo še do 10. marca 2022 na ogled v Mali galeriji BS. Na njej preverjamo interference med študentskimi deli iz zbirke študentske grafike ALUO, ki nastaja kontinuirano od leta 1946 dalje do danes, in njihovimi sodobnimi interpretacijami, ki so jih pripravili študenti magistrskega študija na UL ALUO na različnih študijskih smereh. Dela prikazujejo očarljiv razpon možnosti, na katere je mogoče z aktualnim medijskim jezikom interpretirati pretekla dela.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.