SPAR ART: glasovanje za trajnostne vrečke, ki so jih oblikovali študentke in študenti ALUO

SPAR Slovenija je v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) organiziral natečaj za izbor dizajnov, ki jih bo jeseni natisnil na bombažne trajnostne vrečke in umestil v prodajo. Med 1. in 10. julijem si bo v Cityparku v Ljubljani mogoče ogledati razstavo umetniških del sodelujočih študentk in študentov, na Sparovi spletni strani pa bo med 30. junijem in 6. julijem potekalo glasovanje za najboljši dizajn po izboru kupcev.

Spar Slovenija v sklopu projekta Skupaj za boljši jutri in iniciative »Julij brez plastike« (Plastic free July) spodbuja k trajnostnemu delovanju in zmanjševanju količine plastičnih odpadkov. V prizadevanju za podporo mladim umetnikom in ustvarjalcem se je povezal z UL ALUO in organiziral natečaj za izbor dizajnov, ki jih bo jeseni natisnil na trajnostne vrečke ter umestil v trgovine Spar in Interspar.

Skupno bodo izbrani štirje zmagovalni dizajni, ki si bodo prislužili mesto na trajnostnih nakupovalnih vrečkah – tri bosta izbrala Spar Slovenija in UL ALUO, izbor četrtega pa bo prepuščen ljudem, ki bodo med 30. junijem in 6. julijem na Sparovi spletni strani lahko glasovali za najboljši dizajn. Vsi zmagovalci bodo razglašeni v petek, 7. julija, ob 11.00, v Cityparku, kjer bo med 1. in 10. julijem potekala tudi razstava natečajnih predlogov študentk_ov UL ALUO z naslovom »SPAR ART: Vrečke z zelenim pečatom«.

Med vsemi glasujočimi za izbor najljubšega dizajna bo Spar Slovenija izžrebal pet nagrajencev, ki bodo prejeli trajnostni paket presenečenja v vrednosti 40 €. Za svoj najljubši dizajn za nakupovalno vrečko lahko od 30. junija dalje glasujete tukaj: Glasuj za dizajn trajnostne vrečke.