Preizkus nadarjenosti – 2. prijavni rok 2022/2023

PREIZKUS NADARJENOSTI – drugi prijavni rok za univerzitetne študijske programe prve stopnje: Kiparstvo, Industrijsko in unikatno oblikovanje, smer Industrijsko oblikovanje.

Spoštovani kandidat/ka!

V skladu z Razpisom za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2022/2023 vam sporočamo, da boste opravljali preizkus nadarjenosti v četrtek, 8., in petek, 9. septembra 2022.

Za študijski program Kiparstvo bo preizkus nadarjenosti potekal v prostorih UL Akademije za likovno umetnost, Erjavčeva 23, za študijski program Industrijsko in unikatno oblikovanje bo preizkus nadarjenosti potekal na Oddelku za oblikovanje, Dolenjska c. 83.

 

Preizkus nadarjenosti se bo pričel z oddajo mape.

Mapa naj bo označena z imenom in priimkom ter navedbo študijskega programa/študijske smeri za katero oddajate mapo. Vsebina mape je navedena v Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/2023, ki je objavljen na spletni strani www.mizs.gov.si na povezavi https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani in na spletni strani www.aluo.uni-lj.si na povezavi https://www.aluo.uni-lj.si/vpis/.

Urnika preizkusov najdete v priponkah spodaj.

 

S seboj prinesite:

  • za študijski program Kiparstvo: lahke prenosne materiale (npr. papir, karton, les, guma, usnje, žica, lepilo, lepilni trak,…), osnovna orodja (modelirko, škarje, olfa nož, klešče) in risalno desko ali trdo podlago, svinčnik, oglje, krede ipd., utrjevalec (fiksir) in papir format (50 x 70 cm);
  • za študijski program Industrijsko in unikatno oblikovanje: material je naveden v prilogi.

 

Račun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo preizkusa nadarjenosti boste prejeli po elektronski pošti.

 

Kandidati, ki ste pozitivno opravili preizkus nadarjenosti v spomladanskem roku imate na izbiro dve možnosti:

  1. V jesenskem roku ne opravljate preizkusa nadarjenosti, upošteva se vam točke, ki ste jih pridobili v spomladanskem roku.
  2. V kolikor želite, lahko preizkus nadarjenosti ponovno opravljate s tem, da se vam v izbirnem postopku upošteva preizkus na katerem ste dosegli višje število točk.

 

Lep pozdrav in srečno!