Petra Černe Oven članica žirije znamenitih ADC Annual Awards

Naša profesorica dr. Petra Černe Oven je bila povabljena k žiriranju The ADC Annual Awards, najprestižnejših in najstarejših oblikovalskih nagrad, katerih 102. edicija se bo odvila prihodnjo pomlad v New Yorku.

Nagrade ADC so največja podelitev panožnih nagrad na svetu z več kot 100-letno neprekinjeno tradicijo. Zadnja leta delujejo pod okriljem vplivne neprofitne skupnosti The One Club for Creativity, ki na globalnem nivoju združuje večje število podobnih kreativnih iniciativ, s svojim delovanjem pa spodbuja konkretne družbene premike v smeri večje inkluzije, raznolikosti in spolne enakosti.

ADC slavijo najboljše ustvarjalke in ustvarjalce na raznolikih področjih oblikovanja, od vseh vrst vizualnih komunikacij (tipografija, grafično oblikovanje, fotografija, ilustracija itd.) do oblikovanja embalaže in izdelkov, izkustvenega in arhitekturnega oblikovanja ter mode, pri čemer dajejo poudarek umetniškemu pristopu in mojstrstvu izdelave. Černe Oven se je letos, kot nesporna strokovnjakinja na dotičnem področju, pridružila žiriji v kategoriji Tipografija.

 

https://adcawards.org/jury/-judge/oven