Na odprtju razstave Študenti za strpnost

1. julija 2022 smo v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec odprli mednarodno plakatno razstavo Študenti za strpnost / Students for Tolerance, ki jo je UL ALUO pripravila v sodelovanju s TAM-TAMom in Inštitutom za dizajn in komunikacijo na Joanneum Univerzi uporabnih znanosti v Gradcu.

Razstava je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz, ki jemlje navdih iz projekta Strpnost. Avtorji del so študentke in študenti (med njimi tudi s smeri Grafično oblikovanje na UL ALUO), udeleženci enotedenske intenzivne oblikovalske delavnice v Gradcu, kjer so se preko različnih vizualnih konceptov ukvarjali z osmišljanjem vprašanja strpnosti. Po majskih predstavitvah rezultatov delavnice v Berlinu in Gradcu je razstava prišla še v Ljubljano.

Na odprtju so spregovorili direktor TAM-TAMa Tomaž Drozg, mentor delavnice s strani UL ALUO prof. Domen Fras in sodelujoči študent UL ALUO Gal Šnajder, vse prisotne pa sta pozdravila tudi Tomislav Bobinac (mentor s strani FH Joanneum, in Marija Juza, mentorica s strani Univerze v Zagrebu.

 

Plakati bodo v Ljubljani na ogled do 31. julija, predvidoma septembra pa se razstava seli še v Zagreb.