Mural ZELENI PREHOD – nova pridobitev prehoda na Tobačni 5

Na Univerzi v Ljubljani je februar, pod okriljem Centra za obštudijsko dejavnost UL, EKO mesec. Pravi čas, da predstavimo zmagovalno delo internega natečaja “Zeleni Prehod” za likovno intervencijo oz. oblikovanje stenske ureditve prehoda na stavbi Tobačne 5, ki ga je ustvarila Nikolina Popov, dodiplomska študentka 3. letnika smeri Ilustracija UL ALUO.

Tema natečaja, ki je bil objavljen 14. 7. 2023 ter namenjen vsem študentkam in študentom UL ALUO, je bila študentska intervencija oz. izdelava murala, tista ustvarjalna ideja, za katero smo ocenili, da najbolj omogoča združevanje umetniškega izraza z javnim sporočilom in okoljskim ozaveščanjem.

Likovna rešitev Nikoline Popov močno poudarja vpliv človeka na podnebne spremembe ter prihodnost našega planeta, ki postaja vse bolj negotova. Skozi izbrano vizualizacijo poudarja temo spremembe na močan in sugestiven način. Vključuje tudi simbole trajnostnega razvoja, kot so veter, zrak in rastline, ki so predstavljeni v svetlejših, bolj živahnih barvah ter simbolizirajo upanje za boljšo prihodnost. Če se le odločimo zares ukrepati za ohranitev okolja.

Mural je bil dokončan letos januarja, uradno odprtje še sledi!

 


Foto: Žiga Gorišek