Kabinet čudes II.

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sklopu letošnjega osrednjega dogodka projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! in v sodelovanju s Svetom za umetnost Univerze v Ljubljani vabi na odprtje razstave Kabinet čudes, ki bo v petek, 29. septembra 2023, ob 18.00 v Galeriji Univerze v Ljubljani na rektoratu UL, vhod z Vegove ulice 1.

Na razstavi sodelujejo študentke in študenti različnih smeri, letnikov in stopenj študija na UL ALUO, ki predstavljajo svoja dela, izvedena v klasičnih grafičnih tehnikah, a tudi v razširjenem polju grafike, risbe, slike, kipa in prostorskih umestitev. Raziskovali so na tematiko sobivanja človeka in živali ob upoštevanju etičnih, okoljskih in družbenih vprašanj. Nekateri so se tega lotili na kritičen način, drugi bolj v smislu inovativne likovne predstavitve tega odnosa, ki se je navezovala tako na motive iz popularne kulture in stripovske podobe kot na bolj osebne geste, ki prikazujejo intimno povezanost z določeno živaljo. Gre za nadaljevanje in nadgradnjo lanske aktivnosti UL ALUO v sklopu Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, ki je prav tako nosila naslov Kabinet čudes.

Na odprtju bomo predstavili tudi publikacijo s študentskimi deli, ki sta jo uredila Zora Stančič in Arjan Pregl, oblikovala pa podiplomska študentka smeri Grafika Ana Govc.

 

Sodelujoči študentke in študenti:

Špela Ambrož, Pika Basaj, Katarina Babič Derenda, Kim Benkovič, Ana Govc, Lana Hasić, Vanesa Hochkraut, Ajda Kalan, Žoel Kastelic, Ema Kobal, Petja Kocet, Lana Kosovel, Maja Klepec, Klara Frančiška Kracina, David Kucler, Klara Maček, Miha Majes, Katarina Marov, Petja Novak, Rina Jurjevčič, Liza Jutra Norčič, Zdenka Pandžić, Polona Pečan, Maks Podgornik, Klara Polajnar, Pika Potočnik, Lina Povšič, Valentin Radulović, Ana Marija Rauch, Svitlana Ryabishchuk, Gal Šnajder, Isidora Todorić, Tim Topić, Tom Winkler, Matej Zupan, Eva Žgajnar

Mentorica: izr. prof. mag. Zora Stančič

 

Razstava bo v Galeriji UL na ogled med 29. septembrom in 26. oktobrom 2023, vsak torek, sredo in četrtek med 16. in 20. uro.

 


Organizator aktivnosti: UL ALUO
Partnerja: Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, UL FF
Koordinatorica aktivnosti: Zora Stančič
Grafično oblikovanje: Ana Govc

Projekt sofinancirajo:
Evropska unija,
Svet za umetnost Univerze v Ljubljani