Odprte prijave za drugo mednarodno poletno šolo Design+Science

UL ALUO skupaj s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA, Fakulteto za dizajn Split in Inštitutom Joanneum Univerze uporabnih znanosti v Gradcu organizira drugo izvedbo poletne šole Design+Science: Sobivanje. Od 11. do 15. 7. 2022 se bo v Ljubljani zbralo 21 udeležencev z vsega sveta, ki bodo raziskovali temo sobivanja.

Na planetu Zemlja danes živi približno 8,7 milijona vrst. Ljudje smo edini predstavniki vsaj osmih drugih človeških vrst, ki so z nami obstajale pred 300.000 leti. Zaradi nujnega napredka uničujemo eno vrsto za drugo, tako da smo ljudje postali prevladujoča vrsta na tem planetu. Na poletni šoli Design+Science bomo raziskovali tri vidike nastajajoče človeške monokulture: odnose znotraj naše vrste in njihove posledice, zlasti na področju arhitekture in urbanizma, ekološki vpliv na naše interakcije z naravo in drugimi živimi bitji ter našo interakcijo s tehnologijo in umetnimi sistemi. Tukaj smo zato, da živimo skupaj, ne le da sobivamo, se vam ne zdi?

Prijave na poletno šolo so odprte. Več informacij lahko dobite na https://www.designscience.school/, prijavite se lahko do 1. junija 2022.

 

Na voljo je 8 brezplačnih štipendij za samostojne podjetnike, majhne organizacije in študente. Prosilci morajo v prijavnem obrazcu navesti, ali želijo biti obravnavani za to podporo.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na design.science@aluo.uni-lj.si