Design+Science: Sobivanje

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) skupaj s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA, z Oddelkom za oblikovanje vizualnih komunikacij Umetniške akademije v Splitu, HR, in Inštitutom Joanneum Univerze uporabnih znanosti v Gradcu, AT, organizira drugo mednarodno poletno šolo Design+Science. Tokrat se bo v Ljubljani, med 11. in 15. julijem 2022, zbralo 21 udeležencev z vsega sveta, ki bodo raziskovali temo sobivanja.

Na planetu Zemlja danes živi približno 8,7 milijona vrst. Ljudje smo edini predstavniki vsaj osmih drugih človeških vrst, ki so z nami obstajale pred 300.000 leti. Zaradi nujnega napredka uničujemo eno vrsto za drugo, tako da smo ljudje postali prevladujoča vrsta na tem planetu. Na drugi poletni šoli Design+Science bomo raziskovali tri vidike nastajajoče človeške monokulture: odnose znotraj naše vrste in njihove posledice, zlasti na področju arhitekture in urbanizma, ekološki vpliv na naše interakcije z naravo in drugimi živimi bitji ter našo interakcijo s tehnologijo in umetnimi sistemi. Tukaj smo zato, da živimo skupaj, ne le da sobivamo, se vam ne zdi?

Prijave so odprte do 1. 6. 2022, prijavite se TUKAJ.

Za več informacij sledite strani designscience.school ali nam pišite na design.science@aluo.uni-lj.si.

 

Na voljo je 8 brezplačnih štipendij za samostojne podjetnike, majhne organizacije in študente. Prosilci morajo v prijavnem obrazcu navesti, ali želijo biti obravnavani za to podporo.

Začetek: 11.07.2022 12:00
Zaključek: 15.07.2022 12:00
Cena: 300 EUR
Materiali:
Lokacija: Ljubljana, različne lokacije