Zeleni dregljaj

OBLIKOVANJE ZELENIH DREGLJAJEV: KORAKI K TRAJNOSTNEMU VEDENJU
Pilotni program vseživljenjskega učenja in mikrodokazil

Prijave so odprte do 7. junija 2024, prijavite se TUKAJ.

Mednarodno poletno šolo Zeleni dregljaj so zasnovale štiri članice Univerze v Ljubljani (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Filozofska fakulteta, Pedagoška fakulteta in Fakulteta za elektrotehniko), ki pokrivajo strokovna področja oblikovanja, psihologije, kognitivne nevroznanosti, meroslovja in kakovosti. V času od 1. do 5. julija 2024 bo do 25 udeležencev v Ljubljani raziskovalo temo Oblikovanja zelenih dregljajev.

V Sloveniji je projekt Zeleni dregljaj prvi program vseživljenjskega učenja, kjer lahko pridobite izobrazbo o vedenjski znanosti in teoriji dregljaja, ki spodbuja okolju prijazne trajnostne odločitve. Temelji na konceptih vedenjske znanosti, ki jih dopolnjuje kreativen pristop oblikovalskega mišljenja. V projektu bomo raziskovali, kako lahko premišljeni dregljaji ustvarijo velike spremembe v vsakdanjem vedenju posameznika, organizacije ali podjetja ter kako lahko razvijamo produkte in storitve, ki bodo etično omogočili bolj trajnosten svet.

Poletna šola s potrdilom o opravljenem izobraževanjem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in 3 ECTS (za študente), bo torej na inovativen način prepletla teorijo in prakso na področju zelenega vedenja. V prvem sklopu bodo udeleženci pridobivali znanja in temeljna razumevanja konceptov iz teorije dregljajev in vedenjskih znanosti, v drugem sklopu pa bodo s praktično uporabo strategij, tehnik in veščin zasnove, oblikovanja in evalvacije zelenih dregljajev prešli na teren in se posvetili oblikovanju, izvajanju ter evalvaciji zelenih dregljajev.

KAJ PRIDOBITE Z ZELENIM DREGLJAJEM?

  • sodelovanje s strokovnjaki s področja vedenjskih znanosti in oblikovanja
  • raziskovanje novih pristopov k spodbujanju okolju prijaznih odločitev
  • uporabne veščine za oblikovanje trajnostnih rešitev v praksi
  • priložnost, da soustvarjate in oblikujete pozitivno spremembo v svetu

KOMU JE POLETNA ŠOLA ZELENI DREGLJAJ NAMENJENA?

  • Nevladnemu sektorju
  • Gospodarstvu
  • Zainteresirani javnosti
  • Javnemu sektorju
  • Kulturnemu in kreativnemu sektorju
  • Aktivnim študentom

POGLED NAPREJ

Cilj projekta je postati gonilna sila sprememb, saj bodo zbrana znanja udeležencem omogočila vključevanje v okoljsko ozaveščene prakse in trajnostne življenjske izbire. Zeleni dregljaj ni le projekt; je premik v trajnostno usmerjeno prihodnost, ki bo oblikovala naslednje generacije voditeljev in odločevalcev, ter je izziv za inovativne misleče in ustvarjalce. Skupaj bomo oblikovali rešitve, ki ne spremenijo le vedenja, ampak tudi svet okoli nas.

Prijave so odprte do 7. junija 2024, prijavite se TUKAJ.

Za več informacij nas kontaktirajte na anja.lavric@aluo.uni-lj.si.

 


Projekt sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU ter RSF sredstva: Razvoj in krepitev sodelovanja v okviru transnacionalnih medinstitucionalnih učnih skupnostih (B.II.3).

Začetek: 01.07.2024 09:00
Zaključek: 05.07.2024 05:00
Cena: 0 EUR
Materiali: s seboj prinesite prenosne računalnike, vse ostalo zagotovi organizator
Lokacija: Ljubljana, UL ALUO (Dolenjska cesta 83) in druge lokacije