Tečaj risanja – slikarstvo

Tečaj risanja za področje slikarstva bo potekal ob petkih, od 16.00 do 18.30, v prostorih Oddelka za slikarstvo, UL ALUO, Erjavčeva cesta 23, Ljubljana. Začel se bo v petek, 1. marca 2024.

 

VSEBINE

 

  • Uvodno predavanje iz likovne teorije.
  • Seznanitev s klasičnimi risarskimi tehnikami (svinčnik, oglje) in praktičnimi metodami za pomoč pri gradnji risarskega prostora (viziranje).
  • Seznanitev z logično strukturo metode risarskega procesa po modelu: od opazovanja, preko skice do prostorsko in kompozicijsko celovite risbe (načini opazovanja, funkcija skice, obravnava risbe kot kompozicijske celote).
  • Obravnava sintaktičnih principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta in figure v prostoru (obravnava prostorskih ključev, kot so zakonitosti perspektive, principi usklajevanja razmerij in prostorskih planov, principa modelacije in senčenja).
  • Morfološki principi obravnavanja glave in figure kot prostorskih objektov, s poudarkom na karakternih značilnostih.
  • Sintaktični principi likovne kompozicije (format in njegove značilnosti, umestitev oblike v format – kadriranje, razmeščanje oblik v formatu).
  • Osnove likovnega izražanja (oblika in izraz).
  • Analiza možnosti lastnega likovnega izraza.

 

PODATKI

 

Prijava in plačilo:

Na tečaj se lahko prijavite do zapolnitve prostih mest oz. najpozneje do ponedeljka, 19. 2. 2024, izključno preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.office.com/e/cidbDdubvE

Lahko se udeležite več tečajev, če potekajo v različnih terminih; poznejši prehod med tečaji ni mogoč.

Cena posameznega tečaja je 390 EUR z DDV. Ko bomo prejeli prijavnico, vam bomo po elektronski pošti poslali račun, ki ga morate v celoti poravnati najpozneje 7 dni pred začetkom tečaja. Lahko ga plačate na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji ali prek e-banke. Pri plačilu računa navedite pravilen sklic, ki ga boste prejeli na računu.

Tri dni pred začetkom tečaja boste prejeli informacije o izvedbi.

V primeru odpovedi, ki mora biti pisno utemeljena in poslana na naš naslov vsaj 8 dni pred začetkom tečaja, vrnemo 70 % vplačane šolnine v roku 30 dni po prejemu odpovedi, preostali znesek (30 %) zadržimo za administrativne stroške oz. stroške bančne transakcije. Poznejših odpovedi ne upoštevamo.

Če ste se udeležili vsaj 80 % predvidenih ur izbranega tečaja, ob koncu prejmete potrdilo o udeležbi na tečaju Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO).

 

Dodatne informacije: projektna.pisarna@aluo.uni-lj.si

Vodja tečaja: Suzana Brborović, akad. slik.

Termin in lokacija: petek ob 16.00; UL ALUO, Erjavčeva cesta 23.
Trajanje: 3 šolske ure, 13 ponovitev (predvidoma do 31. maja 2024), skupaj 39 šolskih ur.
Področje: Slikarstvo
Cena: 390 €
Materiali: osnovni material udeleženci dobijo na tečaju.