Vsi za dediščino, dediščina za vse

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na razstavo magistrskih študentk in študentov Oddelka za restavratorstvo UL ALUO z naslovom Vsi za dediščino, dediščina za vse. Nastajanje, ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje umetnin. Odprtje bo v sredo, 7. junija 2023, ob 18.00 v Finžgarjevi galeriji, Kolezijska ulica 1, Ljubljana.

Razstava poteka v sklopu dogodkov Od blizu – od daleč. Odzvanjanje in je del Konservatorsko-restavratorske transverzale. Prav tako je prispevek k dogodkom ob Tednu slepih in slabovidnih in je zato dostopna tudi za ranljive skupine.

Razstavo smo pripravili UL ALUO v sodelovanju s partnerji: Moderno galerijo v Ljubljani, Naravoslovnotehniško fakulteto (UL NTF), Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (UL FKKT) in Restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Razstava bo na ogled do  7. julija 2023.

 


Projekt je sofinanciran tudi v okviru ukrepa »Oblikovanje podpornega sistema in mehanizmov ter izvedba pilotnih primerov izvajanja študijskega procesa osredinjenega na študente« Razvojnega stebra financiranja (RSF).