Vabimo: SVETLOBNA GVERILA

Študentke in študenti UL ALUO se tudi letos predstavljajo na festivalu Svetlobna gverila. Poudarjamo:

ALUO – Unikatno oblikovanje: Kletka – Svetlobna instalacija
Trg Francoske revolucije; javne svetilke ob Galeriji Vžigalica.

ALUO: Serija projektov. Projekcije, svetlobni objekti, instalacije, na različnih lokacijah.

Od 24. maja do 19. junija 2021, vsak dan, med 21.30 in 23.30.

Jera Dacar, Brina Kavčič in Nika Šantej, študentke UL ALUO, smer Unikatno oblikovanje, se predstavljajo s projektom unikatnega oblikovanja Kletka (svetlobna instalacija). Avtorice se s projektom navezujejo na problematiko nadzora in raznovrstnih omejitev, ki jih posamezniku s pomočjo sodobne tehnologije nalaga družba oziroma oblast.

Mentor: doc. Boštjan Drinovec
Koprodukcija: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, UL.
Sponzorstvo: Javna razsvetljava, d. d., Madmapper/Garage Cube

Druga predstavitev zajema več različnih projektov. Urška Slemenšek, Sangara Perhaj,  Lara Žagar in Valerija Intihar se predstavljajo s projektom Sonci (ta in oni svet) v parku ob Križankah. V prostorih nekdanjega krojaštva Žika na Gosposki si lahko ogledate svetlobno instalacijo Urše Rahne z naslovom Nikoli še nisem … Ajda Zupan je pripravila video dokumentarni zapis, ki se predvaja v Križevniški Soteski. Na stopnišču v podhod pod Slovensko cesto (pri Šolskem muzeju) pa lahko spremljate krajšo video projekcijo Nikole Slavevskega, ki je tudi avtor svetlobne instalacije Naslikajmo revolucijo postavljen na Novem trgu. Ema Kobal se bo predstavila z delom, ki ga lahko opazite na fasadi Cankarjevega doma. Na Foersterjevem trgu si oglejte še projekt Fantom Janeza Škrleca, ki predstavlja tri podobe, ki se preobrazijo ob različnih barvah svetlobe.

Mentorja: izr. prof. Sašo Sedlaček in Janez Grošelj
Koprodukcija: UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, ZRC SAZU (pri projektu U. Rahne) in Cankarjev dom (pri projektu E. Kobal)
Sponzorstvo: Elektro Ljubljana, d. d., Javna razsvetljava, d. d.