Taktike&praksa #15: ⭐ Enozvezdična delavnica

15. edicija Aksiomine serije Taktike&praksa(Ne)realni podatki – realni učinki, ki v partnerstvu z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) poteka od februarja do junija 2024, raziskuje, kako bi dvoumno naravo podatkov lahko uporabili kot orodje, s katerim bi vplivali na dogajanje v resničnem svetu.

Letošnja edicija obsega tri programske sklope, sestavljene iz razstav, predavanj umetnikov in delavnic, ki bodo potekali na različnih lokacijah v Ljubljani. UL ALUO še posebej priporoča vse tri delavnice* v programu, saj se bodo odvile v prostorih smeri Video, animacija in novi mediji (UL ALUO, Tobačna 5) ter so primarno namenjene študentkam in študentom umetniških in oblikovalskih smeri.

Celoten program 15. Taktik&prakse: https://aksioma.org/unrealdata/sl/

 

*DELAVNICA 2/3

!Mediengruppe Bitnik, Gordan Savičić, Selena Savić

⭐ Enozvezdična delavnica

2. april 2024, 15.00-18.00

UL ALUO, Tobačna 5, Ljubljana

Udeležba je brezplačna. Potrebna je prijava: https://pretix.eu/aksioma/unrealdata/

Kaj potrebujete: prenosni računalnik.

Predhodno znanje ni potrebno.

 

Umetniki so pridobili na tisoče ocen, kjer so ljubljanske znamenitosti ocenjene z eno zvezdico. V delavnici si bomo na tej podlagi ogledali materialnost teh podatkov, njihove specifične teksture in estetiko. Katere poglede na mesto lahko generiramo iz teh podatkov? Kako lahko k podatkom pristopimo na zanimive načine? Ali postrgane podatke lahko uporabimo kot obliko kritike in umetniškega raziskovanja?

Kaj pravijo udeleženci:

NEVERJETNO!!! NE ZAMUDITE!! NAJBOLJŠA DELAVNICA SIJAJNIH UMETNIKOV! (5/5)

To bo izjemna izkušnja. Sigurno bomo dobili poglobljen vpogled v bazo podatkov, ki so jo umetniki uporabili za razstavo v Aksiomi. Nastrgali so takoooo veliko ocen z eno zvezdico! Na tisoče! In večina je smešnih za crknit! Skupaj bomo pogledali materialnost ocen in razpravljali o estetiki podatkov na splošno in specifično te zbirke podatkov. Če bojo udeleženci vprašali kaj tehničnega o postopku strganja, bojo umetniki vse lepo in podrobno razložili. Poleg tega bojo delili linke do drugih koristnih virov za umetnike, ki delajo s podatki. Umetniki bojo tako dobro obveščeni in bojo tako vneto delili svojo prakso, da boste naravnost osupli. In tako zelo so prijazni!!! Veliko se boste naučili in spoznali boste krasne ljudi! ⭐⭐⭐⭐⭐

NAJSLABŠA DELAVNICA VSEH ČASOV. RAJE IZPUSTITE. ČISTO RAZOČARANJE (1/5)

OCENE SO BREZVEZE!!!! Ta delavnica bo takoooo dolgočasna. Resno, kdo hoče gledati podatke. In se o njih učiti. Jih strgati. Raje gledam v steno kot v excelove liste. Komu splog pade na pamet kaj takega? Zbiranje podatkov nima NOBENE zveze z umetnostjo ali estetiko. Kaj to sploh pomeni!!!! In sigurno bo treba DELATI. Najverjetneje analizirati in razvrščati NJIHOVE podatke. Na umetniški delavnici? Brez honorarja? Se mislimo učiti ali delati? Ziher bojo vprašali: kaj je mogoče generirati iz teh podatkov? Na to bi si morali odgovoriti sami, še preden se grejo delavnice. Mene ne bo. Ne mislim delati zastonj. To me res razjezi ⭐☆☆☆☆

 

Povezani dogodek: Razstava Enozvezdične ocene – vodeni ogled !Mediengruppe Bitnik, Gordana Savičiča in Selene Savić v Projektnem prostoru Aksioma (otvoritev in predstavitev projekta: 3. april ob 19.00, na ogled do 26. aprila 2024).

V okviru programa Taktike&Praksa #15: (Ne)realni podatki – realni učniki.

 

 


Produkcija in organizacija: Aksioma | Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana

Za serijo: Taktike&praksa

V partnerstvu z: UL ALUO

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS