Študentki ALUO prejemnici častne nagrade The Glassberries Design Awards 2022

Včeraj, 29. junija 2022, so bile v Portu podeljene nagrade letošnjega mednarodnega natečaja za trajnostno oblikovanje embalaže iz stekla The Glassberries Design Awards, katerega namen je tudi krepitev povezovanja industrije stekla in akademskega izobraževanja na tem področju. Prvič so sodelovali tudi študentke in študenti UL ALUO.

Letos je k tekmovanju, na katerem sodeluje že 9 drugih evropskih univerz, pristopila tudi Univerza v Ljubljani, ki jo je zastopal Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje UL ALUO.

Izziv tokratnega natečaja je bil razviti in z digitalizacijo izboljšati tradicionalno vinsko embalažo na način, da je lahko vsaka posamezna steklenica edinstvena. Naši podiplomski študentki Meta Mramor (smer Oblikovanje stekla in keramike) in Marija Staničić (smer Industrijsko oblikovanje) sta prejeli častno nagrado Symington Family Estates Glassberries Design Award za projekt Crusta (na sliki zgoraj), ki je nastal pod mentorstvom: prof. Masayo Ave, izr. prof. Roka Kuharja, prof. Jureta Miklavca in prof. mag. Tanje Pak.

Iskrene čestitke!