Srčna UL: pomagajmo prizadetim v poplavah

Na Univerzi v Ljubljani z zaskrbljenostjo in žalostjo spremljamo dogajanja v zvezi z ujmo, ki je prizadela velik del Slovenije. Zavedamo se, da je med prizadetimi tudi veliko naših študentov, zaposlenih, njihovih svojcev, prijateljev, ki v teh trenutkih potrebujejo pomoč, zato v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije danes začenjamo z akcijo zbiranja pomoči Srčna UL za prizadete v poplavah.

Vse zaposlene, ki jih poplave niso prizadele, prosimo, da po svojih močeh pomagate zaposlenim na Univerzi v Ljubljani in študentom s prispevki, in sicer prek SMS sporočil ali pa neposredno z nakazili.

Zaposlenim in študentom, ki so jih poplave prizadele in bodo zaprosili za pomoč, priporočamo, da pripravijo čim bolj popolno dokumentacijo in dokazila o škodi, podobno kot za predložitev vloge zavarovalnicam. Vloge in dokumente boste lahko posredovali kontaktnim osebam na članicah, kjer ste zaposleni, in rektoratu. Seznam kontaktnih oseb bomo objavili na spletnih straneh Srčne UL v roku enega tedna. Prvi krog za oddajo vlog za pomoč se izteče 20. septembra.

Pošljite SMS sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (prispevali boste 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevali boste 10 EUR) za pomoč prizadetim v poplavah.

Prispevate lahko tudi z nakazilom:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR DH: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 07-245104
Namen: POMOČ POPLAVE 2023
Koda namena: CHAR

SrcnaUL QR

QR kodo odprite v mobilni banki in darujte poljuben znesek.

 


BREZPLAČNA PSIHOSOCIALNA POMOČ ŠTUDENTKAM, ŠTUDENTOM IN ZAPOSLENIM NA UL

Sodelavci psihosocialne svetovalnice UL ponujajo brezplačno psihosocialno pomoč študentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani ter njihovim družinskim članom, ki so deležni stisk zaradi poplav v Sloveniji.

Kontaktirate lahko kogarkoli s spiska svetovalcev in dogovorili se boste za način (v živo, po Zoomu, telefonu …) in obliko pomoči.