Razstava študentov smeri Fotografija

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Svet za umetnost UL vas vabita na odprtje razstave študentk in študentov smeri Fotografija, ki bo v torek, 23. februarja 2016, ob 13.30 v Balkonski dvorani Galerije UL, Kongresni trg 12.

S pričujočo razstavo se na rektoratu UL nadaljuje ciklus predstavitev oddelkov in smeri študija na UL ALUO v okviru Sveta za umetnost.

Slavnostno odprtje bodo pospremili govori rektorja UL prof. dr. Ivana Svetlika, dekana UL ALUO izr. prof. Boštjana Botasa Kende ter predstavnikov smeri Fotografija, doc. Emine Djukić in strokovnega sodelavca Petra Raucha. Kulturni program bodo izvedli študenti Akademije za glasbo.

 

Predstojnik Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO in vodja smeri Fotografija doc. Peter Koštrun je ob razstavi zapisal:

»Čeprav je fotografija eden najpomembnejših sodobnih medijev, je hkrati tudi eden najbolj podcenjenih. Na prvi pogled je izrazito tehničen in v svoji paleti orodij deluje enostavno in posamezniku dostopen, zato se s fotografijo ukvarja praktično polovica prebivalstva modrega planeta. Za študij fotografije se odločijo le redki, saj smo z razvojem digitalne fotografije tako rekoč čez noč vsi postali fotografi. Postati profesionalec pa je še vedno odlika izbrancev, ki posvetijo svoje življenje stroki, ki zahteva natančnost, točnost in čut za družbeno odgovornost.«

 

Vljudno vabljeni!

 

Avtorji razstave:

doc. Emina Djukić,
doc. Peter Koštrun,
strokovni sodelavec Peter Rauch.

Avtorji:

Tjaša Barbo,
Eros Brajko,
Miran Bratuš,
Erik Emeršic,
Teja Gerkman,
Jure Grom,
Neža Oblak,
Urška Preis,
Luka Prijatelj,
Sara Rezar,
Nejc Trampuž,
Marijo Župan.

 

Razstava bo odprta do 15. aprila 2016, vsak delovnik med 16.00 in 19.00.

 

 

Oblikovanje vizualije: Gaja Kodrič