Razpis za tutorje za tuje študente 2022/23

Postani TUTOR_ka tujim študentom!

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi k sodelovanju bodoče TUTORJE študente v okviru razpisa za tutorje študente. Prijavi se na razpis in pomagaj tujim študentom na naši akademiji.

Kaj počne tutor za tuje študente?

Tutorji študenti tujim študentom pomagajo pri administrativnih zadevah, jih sprejmejo ob prihodu v Slovenijo in jim pomagajo pri iskanju nastanitve. Poleg tega jih usmerjajo skozi študij, jim svetujejo, predstavijo obštudijsko dogajanje, jih obveščajo o različnih dogodkih, lahko pa se z njimi družijo tudi v prostem času in jim tako pomagajo pri vključevanju v slovensko okolje.

Kdo lahko postane tutor za tuje študente?

Tutor študent je lahko vsak študent 1. ali 2. stopnje študija na UL ALUO, ki je uspešno zaključil prvi letnik študija in se je udeležil usposabljanja za tutorje. Mandat tutorja študenta traja eno študijsko leto in se lahko podaljša.

Zakaj je dobro biti tutor za tuje študente?

Tutorji študenti s svojim delom širijo poznanstva po celem svetu, krepijo znanje tujih jezikov, pridobijo pomembne informacije o drugih institucijah, ki jim lahko koristijo pri njihovi nameri za študij v tujini, prav tako pa tutorstvo predstavlja dodatno kvaliteto na CV-ju.

Nagrada

Tutorji bodo za svoje aktivno delo nagrajeni tudi z dodatnimi točkami, ki jih lahko izkoristijo ob svoji prijavi na razpis Erasmus+ za dolgoročno mobilost ali prakso. Prejeli bodo potrdilo o opravljenem tutorstvu, ki je lahko dobro priporočilo za bodočega delodajalca ali za študij v tujini.

Kako se prijaviš?

Če si želiš nepozabne izkušnje in splesti nova poznanstva iz tujine, ne odlašaj in se prijavi še danes, najkasneje pa do 22. 8. 2022. Kandidati oddajte svojo prijavo na tej povezavi: https://1ka.arnes.si/ALUO-tutor

Rok za prijavo na razpis je 22. avgust 2022.