Razpis za tutorje za tuje študente 2021/22 – ROK ZA PRIJAVO PODALJŠAN

Postani TUTOR_ka tujim študentom!

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi k sodelovanju bodoče TUTORJE študente v okviru razpisa za tutorje študente. Prijavi se na razpis in pomagaj tujim študentom na naši akademiji. Rok za prijavo je podaljšan do 31. avgusta 2021.

 

Kaj počne TUTOR študent?

Tutorji študenti tujim študentom pomagajo pri administrativnih zadevah, jih sprejmejo ob prihodu v Slovenijo in jim pomagajo pri iskanju nastanitve. Poleg tega jih usmerjajo skozi študij, jim svetujejo, predstavijo obštudijsko dogajanje, jih obveščajo o različnih dogodkih, lahko pa se z njimi družijo tudi v prostem času in jim tako pomagajo pri vključevanju v slovensko okolje.

 

Kdo lahko postane TUTOR študent?

Tutor študent je lahko vsak študent 1. ali 2. stopnje študija na UL ALUO, ki je uspešno zaključil prvi letnik študija in se je pred nastopom funkcije tutorja študenta udeležil usposabljanja za tutorje. Mandat tutorja študenta traja eno študijsko leto in se lahko podaljša.

 

Zakaj je dobro biti TUTOR študent?

Tutorji študenti s svojim delom širijo poznanstva po celem svetu, krepijo svoje znanje tujih jezikov, pridobijo pomembne informacije o drugih institucijah, ki jim lahko koristijo pri njihovi nameri za študij v tujini, prav tako pa tutorstvo predstavlja dodatno kvaliteto na CV-ju.

Tutorji bodo za svoje aktivno delo nagrajeni tudi z dodatnimi točkami pri morebitni prijavi na razpis za  Erasmus+ študijsko izmenjavo ali prakso, prejeli bodo potrdilo o opravljenem tutorstvu in tutorstvo bo vpisano v prilogi k diplomi, ki je lahko dobro priporočilo za bodočega delodajalca ali za študij v tujini. Nenazadnje bo uspešno zaključeno tutorstvo nagrajeno tudi s knjižno nagrado.

 

Kako se prijaviš?

Če si želiš nepozabnih izkušenj in novih poznanstev iz tujine, ne odlašaj in se prijavi, do 23. 8. 2021 do 31. 8. 2021.

Kandidati naj svoje prijavnice (v priponki spodaj) posredujejo Službi za podiplomski študij in mednarodno sodelovanje UL ALUO, na naslov Erjavčeva 23, 1000 Ljubljana, ali na e-naslov jasmina.zajc@aluo.uni-lj.si, s pripisom »TUTOR«.