Razpis za sodelovanje pri projektu Človek # Žival

V okviru UL ALUO in s podporo Sveta za umetnost UL bo pod mentorstvom prof. dr. Uršule Berlot Pompe potekal študentski umetniški projekt z naslovom Človek # Žival.

Z manjšo skupino študentov bomo ustvarjali projekte za razstavo v Etnografskem muzeju, otvoritev bo 1. septembra 2022. Projekt je tudi del programa Noč raziskovalcev, ki ga vodi Filozofska fakulteta. Zainteresirani študentke in študenti UL ALUO bodo lahko ustvarjali na temo antropocentrizma, bio-etike, genetike, robotike in novih interakcij med človekom in živaljo, ki jih te znanosti omogočajo. Material, tehnika, koncept posameznega projekta vsakega študenta bo obravnavan individualno in predvsem v domeni vsakega študenta.

Študente želimo spodbuditi v nove načine ustvarjanja in razmišljanja o temah telesnosti, zaznavanja, zavedanja, instinktivnosti in etike v odnosu do živali ter tako pokazati tudi pomen umetnosti pri naslavljanju tematike. V okviru srečanj skupine, kjer se bo razvijalo idejno in materialno zasnovo projekta, se bo odvilo nekaj predavanj (Tim Prezelj, Maja Smrekar, Uršula Berlot Pompe in študenti). Produkcijo krijejo sredstva Sveta za umetnost UL in projekt FF – Noč raziskovalcev.

Prvo srečanje bo predvidoma v sredo, 9. marca, na Zoomu.

Prijave pošljite na: ursula.berlotpompe@aluo.uni-lj.si