Prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje

V četrtek, 26. januarja, in petek, 27. januarja, bo na Fakulteti za družbene vede (UL FDV) in Filozofski fakulteti (UL FF) potekala prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje z naslovom: Nove perspektive v humanistiki in družboslovju.

V dveh dneh boste lahko spoznali širino in raznolikost raziskav, ki trenutno tečejo v sklopu doktorskega programa. Prvi dan konference se bo odvijal na UL FDV, drugi dan pa na UL FF. Program konference je objavljen tukaj. Zbornik prispevkov je objavljen tukaj.

Prva konferenca Interdisciplinarnega studijskega programa Humanistika in družboslovje Univerze v Ljubljani z naslovom: Nove perspektive v humanistiki in družboslovju se osredotoča na nove raziskovalne perspektive in izvirne znanstvene prispevke. Namen konference je povezati doktorske študentke in študente z različnih fakultet in disciplin za prihodnje skupno delo in tako poudarjati pomen sodelovanja med različnimi institucijami ter razvoja interdisciplinarnega in inovativnega pristopa pri študiju in raziskavah.

Konferenca združuje področja interdisciplinarnega doktorskega študija naslednjih fakultet Univerze v Ljubljani: Filozofske fakultete, Fakultete za družbene vede, Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, film, radio in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Teološke fakultete in Fakultete za socialno delo.