Prepletanja

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju z Luko Koper in Mestno občino Koper vabi na razstavo podiplomskih študentk in študentov smeri Industrijsko oblikovanje UL ALUO z naslovom PREPLETANJA, ki bo v Galeriji Mala loža v Kopru (Titov trg) na ogled od torka, 29. novembra 2022, od 14. ure dalje.

Razstava naslavlja problem odpadkov iz storitvenega procesa v Luki Koper. Trpežni poliestrski transportni trakovi, ki jih letno zavržejo 21 ton, žal končajo v sežigalnici. Podiplomski študentke in študenti smeri Industrijsko oblikovanje na UL ALUO so (pri predmetu Trajnostno oblikovanje v študijskem letu 2021/22) skozi različne stopnje eksperimentalnega dela iskali idejne rešitve, s katerimi v duhu smernic krožnega gospodarstva nakazujejo možnosti uporabe zavrženih trakov ter njihovo ponovno uporabo v drug namen, s ciljem podaljšanja življenjske dobe tega tako trpežnega, trajnega materiala. Oblikovalski idejni predlogi, izvedeni do faze prototipov ali modelov, prikazujejo delo in način razmišljanja, ki se pričakuje za tako zaželeni zeleni preboj.

Avtorice in avtorji:
Lea Berlic, Urban Boštic, Karel Filip Drobne, Lara Gorenc, Jakob Kolman, Riia Lepistö, Julijana Milharčič Hladnik, Meta Mramor, Mori Sikora, Marija Staničić

Mentorica: izr. prof. mag. Barbara Prinčič
Koprodukcija: UL ALUO, Mestna občina Koper, Luka Koper

 

Zunanja razstava bo na ogled do 20. decembra 2022.

 

Avtor fotografije: Miha Benedičič