Prepletanja tudi v Ljubljani

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Luka Koper in Mestna občina Ljubljana vabimo na razstavo podiplomskih študentk in študentov smeri Industrijsko oblikovanje UL ALUO z naslovom PREPLETANJA, ki je bila prvotno predstavljena lani novembra v Kopru, v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše pa se odpira v četrtek, 12. januarja 2023, ob 18.00.

Razstava je nastala v sinergiji med UL ALUO in Luko Koper. Predstavlja trajnostne rešitve za reševanje problema zavrženih poliestrskih transportnih trakov iz storitvenega procesa Luke Koper. Študenti magistrske stopnje programa Industrijsko oblikovanje so v preteklem študijskem letu skozi različne stopnje eksperimentalnega dela v duhu smernice krožnega gospodarstva iskali in razvijali ideje za podaljšanje življenjske dobe teh trpežnih in v resnici kakovostnih transportnih trakov.

Oblikovalske rešitve v izhodišče razmišljanja postavljajo lokalno ožje koprsko okolje z namenom povezovanja identitete mesta z Luko ter v širšem kontekstu celotno obmorsko regijo vzdolž slovenske obale. Tako so nastali projekti, ki bi uporabo trakov lahko prenesli v javni prostor: preoblačilnica za na plažo, stolp za reševalca iz vode na plaži, ležalnik, stolček za otroka, igralo/sedalo za otroke, igralo za psa, večnamenska blazinica, viseča mreža, večnamenska košara ter urbana klopca in stol, slednje kot projektna rešitev mentorice.

Z razstavo želijo avtorji v širšem družbenem okolju promovirati trajnostne ter krožne pristope in rešitve. Pokazati želijo, da je to mogoče, smiselno, in nujno potrebno za tako zaželeni zeleni prehod.

Avtorice in avtorji:
Lea Berlic, Urban Boštic, Karel Filip Drobne, Lara Gorenc, Jakob Kolman, Riia Lepistö, Julijana Milharčič Hladnik, Meta Mramor, Mori Sikora, Marija Staničić

Mentorica: izr. prof. mag. Barbara Prinčič

 

Razstava bo na ogled do 16. februarja 2023.

 


 • Produkcija razstave
  UL ALUO
  Luka Koper
 • Podpornik projekta
  Mestna občina Ljubljana
 • Fotografije
  Miha Benedičič (UL ALUO) in študenti (UL ALUO)
 • Celostna grafična zasnova
  Zala Križ
 • Projektno vodenje
  Mateja Vidrajz (UL ALUO)