Prelet

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Galerija Media Nox vabita na odprtje razstave študentk in študentov na smeri Unikatno oblikovanje / Oblikovanje stekla in keramike z naslovom Prelet, ki bo v sredo, 8. maja, ob 18.00, v galeriji Media Nox, Židovska ulica 12, Maribor.

Razstavljeni študentski projekti raziskujejo potencial dveh temeljnih materialov, stekla in keramike, v katerih raziskovanje izraznih možnosti se v času študija največ poglabljajo. Razstava ob preletu širine eksperimentov in iskanja možnih pristopov oblikovanja v materialih opozarja na bogastvo konceptov in zgodb, ki jih lahko z razmislekom o karakteristikah materije prepletamo v diapazon likovnih rešitev. Te rezultirajo v oblikovalskih in umetniških produktih, v obliki skulptur, instalacij ter uporabnih objektih.

Razstavljajo študentke in študenti 1. in 2. stopnje: Vanes Hrnčič, Kaja Kopitar, Tai Mav, Maja Miklavc, Jurij Smrečnik, Neža Mia Andlovič, Ana Azinovič, Natja Kavrečič, Špela Lemut, Maruša Penič, Nina Prunk, Tesa Štihec, Nika Horvat Živa Vaukan

Mentorici: prof. mag. Tanja Pak in doc. Kristina Rutar

Razstava bo na ogled do 5. junija 2024.