Predstavitev znanstvene monografije Od blizu / Izbliza / Up Close

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na predstavitev znanstvene monografije Od blizu / Izbliza / Up Close: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje modernih in sodobnih umetniških del, ki je izšla v sklopu istoimenskih razstav v Moderni galeriji v Ljubljani (22. 12. 2022–15. 4. 2023) in v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu (28. 5.–25. 8. 2024).

Predstavitev bo potekala v petek, 14. junija 2024, ob 12.00, v avditoriju Moderne galerije, Cankarjeva cesta 15.

Monografijo bodo predstavili:

  • avtorice projekta in urednice: mag. Tamara Trček Pečak (UL ALUO), mag. Nada Madžarac (MG+MSUM) in mag. Mirta Pavić (MSU Zagreb);
  • sodelavci/ke na projektu in soavtoriji/ce besedil: dr. Irena Kralj Cigić (UL FKKT), Neva Pološki (ALU Zagreb), dr. Katja Kavkler (ZVKDS RC), dr. Martina Vovk, direktorica MG+MSUM, Vesna Meštrić, direktorica MSU Zagreb, in Alen Ožbolt, dekan UL ALUO.

Na dan predstavitve bo tiskana izdaja monografije na voljo po znižani ceni, z 20 % popustom. E-knjiga je prosto dostopna tukaj.

 


Založniki: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO), Moderna galerija v Ljubljani (MG+MSUM) in Muzej sodobne umetnosti v Zagrebu (MSU Zagreb).

V sodelovanju s partnerji: Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (UL FKKT), Restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS RC) in Akademijo za likovno umetnost v Zagrebu (ALU Zagreb).