Predstavitev umetniškega dela Ane Ščuka v avli Računskega sodišča Republike Slovenije

Akademija za likovno umetnost Univerze v Ljubljani (UL ALUO) in Računsko sodišče Republike Slovenija vabita na predstavitev umetniškega dela Ane Ščuka, študentke smeri Unikatno oblikovanje UL ALUO, ki bo 10. junija 2021, ob 11.00, v vhodni avli Računskega sodišča, Slovenska cesta 50, Ljubljana.

Ana Ščuka, BURJAFON
Leto: 2021
Tehnika: Keramični odlitek
Dimenzije: 24 x 33 x 27 cm
Mentorja: doc. Kristina Rutar, doc. mag. Jurij Smole

Burjafon je razstavljen kot zaključeno umetniško delo, za študentko pa predstavlja fragment njenega miselnega in eksperimentalnega procesa pri dokončanju diplomske naloge. Ta nastaja pod budnim očesom profesorice doc. Kristine Rutar, pri razstavljenem delu pa je pedagoško sodeloval tudi profesor doc. mag. Jurij Smole. Forma deluje abstraktno, a gledalec se hitro zave, da gre za keramični odlitek resničnega kapnika, morebiti naravne forme Krasa, prav študentkinega genius loci, saj jo zanimajo raznovrstni kraški naravni pojavi, predvsem pa jo privlači energijska moč burje. Kapnik je forma, v kateri razvija obliko zvočila. Kot pravi sama: »Tako bom skozi raziskavo Krasa kot geografskega področja in njegovih značilnosti ter raziskavo področja zvočne umetnosti z uporabo iztočnic iz glasbene akustike poskušala umestiti eksperiment skozi medij keramike in medij zvoka, kjer se srečata vizualni in slušni čustveni aspekt.« (doc. dr. Nataša Ivanović)


Spoštovane obiskovalce prosimo, da zaradi zagotavljanja varnosti upoštevajo navodila, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužb z virusom COVID – 19.

 

Ana Ščuka: BURJAFON (avtor fotografije: Jure Grom)