Ponjava 4

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na razstavo študentk in študentov UL ALUO z naslovom PONJAVA. Odprtje bo v petek, 14. junija 2024, ob 19.00, na Vojkovi cesti 58 v Ljubljani.

V četrto vpenjamo Ponjavo! Letošnja, četrta edicija se s Katedre za fotografijo razpira po celotni Akademiji. Vključuje dela umetnic in umetnikov z različnih študijskih smeri, izbranih na podlagi odprtega poziva. Koncept razstave in njeno organizacijo prevzemajo študentke in študenti fotografije, ki s pripravo razstave prestopajo v producentsko vlogo.

Dialog z razstavljajočimi umetnicami in umetniki je vzpodbudil premislek o podpori, ki je postala krovna tema razstave.

 

  • Ponjava letos nudi zavetje naslednjim študentkam_om, umetnicam_om: Špeli Ambrož, Piki Basaj, Eriku Contrerasu Mencingerju, Lari Deotto Bat, Juriju Hartmanu, Jerneju Strmšku, Timu Topiću, Neži Urbiha, Lari Žagar in Tomu Winklerju.
  • Razstavo kurira Ema Maznik Antić.
  • Produkcijsko ekipo sestavljajo študenti_ke fotografije: Kristina Filipović, Lucija Klauž, Jelena Milohanić, Lana Požlep, Tisa Praprotnik, Olja Simčič, Oskar Kandare, Aljaž Lavrič, Luka Obal in Ville Otsamo.
  • Razstava je nastala s podporo mentorjev: doc. mag. Emine Djukić, Klemna Ilovarja, doc. Petra Raucha in izr. prof. Petra Koštruna.

 

Razstava bo na ogled do 19. junija. Spremljal jo bo pester obrazstavni program: vodstva, delavnice, predavanja, pogovori, pregled portfolijev in predvsem druženje.

 


Projekt so finančno in materialno podprli: UL ALUO, Svet za umetnost Univerze v Ljubljani, Da-tisk, EUROPAPIER ALPE d.o.o., Riko d.o.o., Tiskarna Čira Čara in O.K.VIR d.o.o.