Poletna šola za dijake pred izbiro študija

Na Univerzi v Ljubljani (UL) dijake organiziramo poletno šolo, ki bo potekala med ponedeljkom, 28., in četrtkom, 31. avgustom 2023, v prostorih rektorata UL, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Na različnih delavnicah in predavanjih bodo dijakinje in dijaki izvedeli vse najpomembnejše tako o izbiri študija kot o postopku prijave. S pomočjo Hollandovega vprašalnika poklicnih interesov bodo lahko raziskali, v katerih poklicih bi bili na podlagi svojih interesov uspešni, za vse, ki se ne morejo odločiti, kaj in kje bi študirali, bo na voljo osebno svetovanje (tudi za starše in skrbnike). Vsi, ki dvomijo, da bodo imeli zahtevano število točk za izbrani študijski program, bodo imeli možnost preračuna pričakovanega števila točk. Dijakinjam in dijakom bodo svetovali strokovnjaki UL, karierni svetovalci in sodelavci službe VPIS, UL.

Pri iskanju in odločanju za najboljšo možno izbiro so ključne informacije iz prve roke in kar se da neposreden dostop do njih, zato bodo z udeleženci vse dni tudi predstavnice in predstavniki različnih fakultet in akademij UL, ki bodo predstavili življenje in študij na svoji članici s strani, ki je običajno za zunanje opazovalce nevidna. V torek, 29. 8., od 12.00 do 14.00 bomo Vogalno sobo v 1. nadstropju rektorata zasedli študentke, študenti in zaposleni z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), ki vam bomo podrobno predstavili naše preizkuse nadarjenosti in poklepetali z vami o vsem ostalem dogajanju na UL ALUO, lepo vabljene_i v našo družbo!

 

Celoten program Poletne šole najdete na tej povezavi.

Za prijavo na delavnice se morajo dijaki registrirati v portal UL POPR, na vsako izmed delavnic pa pravočasno prijaviti.