Obvestilo MVZI – POPRAVEK VPISNIH POGOJEV

Z Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI) so dne 15. 3. 2023 sporočili, da je na portalu eVŠ (Razpisi za vpis javni koncesionirani – EVŠ – Spletni portal (gov.si)) objavljen:

  • POPRAVEK Rokovnika prijavno-sprejemnega postopka v študijskem letu 2023/2024 za vpis v prvi letnik v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za slovenske državljane in državljane držav Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva na javnih visokošolskih zavodih in koncesioniranih študijskih programih.

Podaljšal se je namreč prvi prijavni rok za teden dni, in sicer do 27. marca 2023.

Splošna novica MVZI je objavljena na: Dveletni prehodni rok pri vpisu bo veljal za vse javne univerze | GOV.SI. Na portalu eVŠ bo v kratkem objavljen seznam univerzitetnih študijskih programov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem, na katere se omenjeni sklep navezuje.

Prijavitelji, ki želijo spremeniti svoje študijske želje v sklopu razpisa za vpis, lahko to storijo na način, da na portalu eVŠ izbrišejo že oddano elektronsko prijavo za vpis ter še enkrat od začetka oddajo novo prijavo za vpis – to je mogoče delati do zaključka prijavnega roka, torej do 27. marca 2023.

Vsebinsko pomoč prijaviteljem pri oddaji prijave za vpis nudi Študentska organizacija Slovenije – dosegljivi so na T: 064/ 179 197, e-pošta: info@podpora-vpis.si

Tehnične težave, vezane na vstop v sistem Si-PASS, nudi Enotni kontaktni center državne oprave – EKC – dosegljivi so na T: 080 2002, e-pošta: ekc@gov.si