Občutja v hiši mojega telesa

RAZSTAVA V RAZSTAVI | OBČUTJA V HIŠI MOJEGA TELESA
Muzej sodobne umetnosti Metelkova +MSUM, Ljubljana
7. februar 2024 – 5. maj 2024

Odprtje razstave bo v sredo, 7. februarja 2024, ob 19.00. Vljudno vabljene_i!

V obdobju od novembra 2023 do januarja 2024 je Aleksandra Vajd delovala kot gostujoča umetnica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v Ljubljani. Vodila je 2-mesečno delavnico za študentke in študente različnih smeri UL ALUO z naslovom ‘Sensations in the house of my body’ (contemporary self-portrait).

S študenti so se srečevali in imeli vsebinske izmenjave v prostorih Muzeja sodobne umetnosti Metelkova. Namen je bil, da se prepletejo dinamike in ljudje institucij, ki vzdržujejo in skrbijo za ekosistem vizualnih umetnosti, kot sta Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Moderna galerija s svojimi aktualnimi razstavami, stalno zbirko in spremljajočimi dogodki.

Za izhodišče pogovorov so izbrali temo identitete človeka, čigar prvotni jaz je postal abstrahiran z digitalnim prostorom, in človeško telo, ki se z uporabo novih tehnologij in v življenju z njimi spreminja v tekočo digitalno maso. A.V.

Razstavljena dela (rezultate delavnice) na poligonu, piedestalu, scenografiji, prostorski skulpturi iz izbranih fotografskih materialov, ki sta jo skupaj zasnovali Aleksandra Vajd in Anetta Mona Chişa, v sklopu aktualne pregledne razstave Aleksandre Vajd OD ZNOTRAJ DOL IN OD ZGORAJ, predstavljajo naslednji študentke in študenti:

Katarina Snoj
Žiga Kelenc
Pika Potočnik & Marina Shukurova
Oskar Kandare
Jurij Hartman
Jovana Tešić
Ana Špacapan & Maša Rojec
Tine Lisjak
Vita Tušek

+ Aleksandra Vajd

 

 


Gostovanje Aleksandre Vajd na UL ALUO je omogočil Sklad AD Futura.