OA 2023: KRITIKA V OBLIKOVANJU – pogovor s Kate Wagner

V sklopu spremljevalnega programa Odprte akademije 2023 bo v petek, 2. junija, ob 13.00 na smeri Industrijsko oblikovanje (Dolenjska 83) potekal dogodek z naslovom KRITIKA V OBLIKOVANJU, na katerem se bo z ameriško arhitekturno kritičarko Kate Wagner pogovarjal študent industrijskega oblikovanja Črt Štrubelj.

Kate Wagner je arhitekturna kritičarka in avtorica zloglasnega bloga McMansion Hell. Je kolumnistka pri revijah The Baffer in The New Republic, arhitekurna kritičarka pri The Nation. Ob pisanju redno predava kot izredna profesorica umetnostne zgodovine na Univerzi v Chicagu, pred tem je med drugim predavala na Yaleu. V zadnjih letih se je profesionalno usmerila tudi v športno novinarstvo na področju kolesarstva, kar jo je pripeljalo v Slovenijo, kjer trenutno začasno živi.

S Kate se bomo pogovarjali o prihodnosti kritike v oblikovanju in kritičnega oblikovanja ter razmišljali, ali je kritika oblikovanja v času pospešujoče se globalizacije in globalnega kapitalizma sploh še smiselna in dovoljena.