Nagovor pred začetkom študijskega leta in pogovora Dileme o cepljenju

V priponki spodaj si lahko preberete nagovor rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorja Papiča, novoizvoljenega rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregorja Majdiča, predsednika Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Grege Rudolfa in direktorja javnega zavoda Študentski dom Ljubljana Tomaža Pečnika pred začetkom novega študijskega leta.


V ponedeljek in torek, 4. in 5. oktobra 2021, oba dneva ob 17. uri, pa Univerza v Ljubljani organizira tudi spletna pogovora z naslovom Dileme o cepljenju. Oba pogovora bomo prenašali na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani, udeležba bo mogoča tudi prek aplikacije ZOOM, kjer bo mogoče zastavljati tudi vprašanja (več informacij o udeležbi prek zoom-a bo znanih kmalu).

1.  pogovor: Dileme o cepljenju: študenti študentom

Na prvem pogovoru – Dileme o cepljenju: študenti študentom – bodo sodelovale študentke in študenti, in sicer:

  • predstavnik projekta Imuno (Javnozdravstveni projekt, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije in združuje študente različnih naravoslovnih fakultet Univerze v Ljubljani. Namen projekta je izobraziti javnost o pomenu cepljenja, ji predstaviti njegovo varnost in učinkovitost ter doseči ustrezno precepljenost populacije.),
  • svetnica ŠS UL, članica ŠS Fakultete za farmacijo UL in študentka laboratoriske biomedicine Marjeta Lipužič,
  • nekdanji senator in svetnik ŠS UL ter študent farmacije Jaka Vrevc Žlajpah.

Pogovor bo moderiral novoizvoljeni senator ŠS UL Anžej Tomaž Hvala.

Vabljeni v ponedeljek, 4. oktobra 2021, ob 17. uri. Pogovor bomo prenašali na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani, udeležba bo mogoča tudi prek aplikacije ZOOM, kjer bo mogoče zastavljati tudi vprašanja (več informacij o udeležbi prek zoom-a bo znanih kmalu).

2. pogovor: Dileme o cepljenju: profesorji študentom

Na drugem pogovoru – Dileme o cepljenju: profesorji študentom – bodo sodelovali novoizvoljeni rektor UL prof. dr. Gregor Majdič, bodoča prorektorica prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat ter profesorice in profesorji UL, predstavnice in predstavniki medicinske in pravne stroke:

  • dr. Gregor Majdič, novoizvoljeni rektor Univerze v Ljubljani in profesor za fiziologijo na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Ksenija Vidmar Horvat, bodoča prorektorica Univerze v Ljubljani in profesorica za sociologijo kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Tatjana Avšič Županc, profesorica za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti,
  • dr. Alojz Ihan, profesor za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Saša Zagorc, profesor za ustavno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vabljeni v torek, 5. oktobra 2021, ob 17. uri. Pogovor bomo prenašali na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani, udeležba bo mogoča tudi prek aplikacije ZOOM, kjer bo mogoče zastavljati tudi vprašanja (več informacij o udeležbi prek zoom-a bo znanih kmalu).

Cepljenje za študentke, študente in zaposlene

Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana organizira cepljenje za študentke, študente in zaposlene. Cepljenje bo potekalo od torka do srede, od 5. do 7. oktobra 2021. Več informacij najdete tukaj.