Laboratorij Svetlobne gverile: Video transformacije – za študente ALUO

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Strip Core/Forum Ljubljana in Društvo Ljudmila vabimo k sodelovanju na Laboratoriju Svetlobne gverile, namenjenem vsem študentkam in študentom UL ALUO.

Kje? Predvidoma na UL ALUO, Tobačna ulica 5.

Kdaj? Od marca do maja 2024, 8 terminov (predvidoma ob ponedeljkih), med 18. in 20. uro.

Mentorja: Blaž Pavlica in Gašper Milkovič Biloslav.

 

Prijave do nedelje, 21. januarja 2024, na: https://forms.office.com/e/tfzL6iH7x0

Število mest je omejeno.

Dodatne informacije: saso.sedlacek@aluo.uni-lj.si

 

O Laboratoriju

Laboratorij Svetlobne gverile je utečena izobraževalna platforma, ki že več let poteka v okviru mednarodnega festivala svetlobe Svetlobna gverila; namenjena je umetniškemu opolnomočenju tako profiliranih umetnikov kot študentov umetniških smeri, ki želijo s pomočjo sodobnih tehnoloških orodij nadgraditi svoje znanje.

Na seriji srečanj v okviru Laboratorija Svetlobne gverile 2024 se bodo udeleženke in udeleženci v prvem delu spoznavali s prakso kodiranja vizualij v živo (live coding) v okolju Hydra, ki je prosto dostopen prek spletnega brskalnika, in raziskovali tehniko video feedbacka, v drugem delu pa bodo z mentorjema sestavili analogno-digitalni setup, ki ga bodo v obliki interaktivne instalacije predstavili v galerijskem prostoru (Mala galerija BS) v okviru programa festivala Svetlobna gverila 2024: Transformacije (odprtje: 24. maj 2024). Del instalacije bodo tudi vizualizacije ustvarjene v učnem procesu na UL ALUO.

O mentorjih

Blaž Pavlica je avdio-vizualni umetnik, avdio inženir, DJ in programer. Z Jašo Bužinelom na Radiu Študent vodi oddajo o klubski in elektronski glasbi Partijska linija in organizira serijo klubskih dogodkov Cosmic sex. Nastopal je z avdio-vizualnim kolektivom Ansambel PRSA, sprva z generativnimi melodijami in zvokom, pozneje je prešel na tehniko video povratne zanke, na koncu pa na generativno geometrijo in 3D rendering. V sodelovanju z Ljudmilo je zasnoval delavnice hekanja in kodiranja za mlade, junija 2023 pa je v okviru projekta B-air v MSUM predstavil instalacijo Zvočno popotovanje v kupoli za potopitveni zvok, ki jo je več let razvijal v okviru PIFcampa. V zadnjih letih je zabeležil kar nekaj live coding nastopov, pri katerih je kodiral v okoljih Hydra in SuperCollider.

Gašper Milkovič Biloslav je diplomiral iz snemanja na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu in kulturologije na UL FDV v Ljubljani. Je fotograf, snemalec in eksperimentalni vizualni umetnik. Kinooperater pri Slovenski kinoteki. Zanima ga predvsem področje eksperimentalnega videa, ki ga raziskuje skozi format videospota in živih AV-nastopov, nekoč kot polovica dvojca IZLAND (z Markom Vivodo), zadnja leta pa pod umetniškim imenom GMB. IG profil

 


Produkcija: Strip Core/Forum Ljubljana, Društvo Ljudmila – laboratorij za znanost in umetnost, osmo/za, UL ALUO in Mala galerija Banke Slovenije