KipAktiviti III. / Intervencije študentk_ov kiparstva v javni prostor

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na KipAktiviti III., novo intervencijo študentk in študentov kiparstva v javni prostor, tokrat v sodelovanju z Moderno galerijo v Ljubljani.

Odprtje se bo odvilo v sklopu spremljevalnega programa Odprte akademije 2023, v petek, 2. junija 2023, ob 18.00, pred Moderno galerijo.

Kot v prejšnjih letih delovanja KipAktiva, je tudi letos cilj tega umetniškega projekta kiparstvo približati ljudem ter ga umestiti v javni prostor.

Poleg tega smo ljudi želeli povabiti k razmisleku o tem, kaj vse je lahko kiparstvo. V prostor Moderne galerije smo posegli z intervencijami, ki se nahajajo tako zunaj kot znotraj stavbe, med deli stalne zbirke.

Pri projektu sodelujemo tri študentke in en študent UL ALUO. Vsak je po svoje interveniral v prostor galerije in s tem bomo poskušali pokazati, kako raznolika je lahko umetnost.

Avtorice in avtorji:
Millie Case,
Daniel Dominguez Romero,
Daša Grum,
Sibila Leskovec

Mentor: prof. Alen Ožbolt

 

Razstava bo na ogled do 11. junija 2023.

Spremljajte tudi IG profil KipAktiv!

 


Projekt podpira Svet za umetnost Univerze v Ljubljani in je sofinanciran v okviru ukrepa »Oblikovanje podpornega sistema in mehanizmov ter izvedba pilotnih primerov izvajanja študijskega procesa osredinjenega na študente« Razvojnega stebra financiranja (RSF).