KipAktiviti II. / Intervencije študentk kiparstva v javni prostor

UL ALUO in TAM-TAM vabita na KipAktiviti II., intervencije študentk kiparstva v javni prostor, ki bo na ljubljanskih ulicah na ogled med 20. majem in 2. junijem 2022.

Druženje z ustvarjalkami / uradno odprtje razstave bo v torek, 24. maja, ob 18.00, na trgu MDB v Ljubljani.

Avtorice, študentke podiplomskega študija na Oddelku za kiparstvo UL ALUO:
Kaja Horvat
Špela Šedivy
Tena Palijan

Mentor: prof. Alen Ožbolt

Proces afirmacije kiparstva poleg izobraževanja in ustvarjanja nujno vključuje različne načine komunikacije in prezentacije. KipAktiv je ustvarjalni projekt študentk podiplomskega študija kiparstva UL ALUO, ki se zavzemajo za izboljšanje položaja kiparstva, področja, ki je danes pri nas deficitarno, ter za krepitev nivoja kritike, produkcije, odkupov in naročil. Avtorice skozi razstavni projekt raziskujejo kiparstvo ter mu dajejo obliko in prostor, s svojim ustvarjanjem v prostoru pa neposredno, »v živo« nagovarjajo širšo javnost.

Projekt je nastal v sodelovanju s TAM-TAM. Skulpture so v obliki ulične razstave umeščene po različnih lokacijah v Ljubljani. Plakatni panoji, kamor so instalirane skulpture, dobijo popolnoma novo funkcijo, iz nosilcev komercialnih sporočil se prelevijo v razstavne konstrukcije ali pa celo skulpture same, ki nastajajo in situ, pred očmi mimoidočih.

Razstava KipAktiviti bo na 10 lokacijah po Ljubljani.