Jan Cvitkovič o (pred)produkciji filma

Vabljeni na naslednji dogodek ALUO uho,

predavanje Jana Cvitkoviča o predprodukciji in produkciji filma.

V petek, 22. februarja 2019, ob 13.00

v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana.

S filmskim režiserjem in scenaristom Janom Cvitkovičem, čigar filmi so prejeli že preko 50 domačih in mednarodnih nagrad, bomo govorili o (pred)produkciji filma. Naše osnovno izhodišče bosta pisanje scenarija in režija.

Jan Cvitkovič je za svoje filme med drugim prejel Lion of the Future (Luigi de Laurentis Award) na Venezia Film Festivalu in Best New Director Award na San Sebastian Film Festivalu. Bili so distribuirani po različnih državah po vsem svetu in emitirani na velikih svetovnih TV mrežah (ARTE, RAI 1, SBS Australia, TV 1000, HBO East Europe in drugih..).

Njegovo delo je tudi del učne snovi na filmskih akademijah: FAMU, Praga (Češka republika), FDU (Fakulteta dramskoh umetnosti, Beograd, Srbija), University of Pennsylvania (U-Penn, ZDA), University of Arcadia (ZDA).

Poleg tega je bil član žirij na mnogih mednarodnih filmskih festivalih (Miami, Locarno, Sarajevo, Gijon, Hercegnovi, Skopje, Varšava, Cinema Without Borders’ Bridging The Borders Award, Palm Springs, USA, Zagreb, Vukovar, Sofia) ter mentor na filmskih delavnicah v Sloveniji in tujini.

 

FB dogodek

 

Lokacija

V študijskem letu 2018/19 dogodke ALUO uho gosti Galerija Jakopič, kjer smo se UHO-jevci srečevali že v 2. sezoni.

 

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

 

 

Oblikovanje naslovnice: Maruša Kovačič