Izšel je priročnik Metodologija Design+Science

Metode, ki smo jih uspešno preizkusili na treh dozdajšnjih edicijah mednarodne večdisciplinarne poletne šole Design+Science, so od začetka novembra, ko je izšla publikacija z metodologijo poletne šole, na voljo širši mednarodni izobraževalni skupnosti.

Kot povedo avtorji priročnika Boštjan Botas Kenda, Maja Drobne in Emil Kozole, ta kratek vodič lahko služi kot začetek spoznavanja povezovanja med oblikovanjem in znanostjo. Vsaka delavnica, predmet ali poletna šola pa imajo seveda svoje omejitve in specifike, ki se jim je treba prilagoditi. Ključna je izbira pravilne metode za dosego zastavljenega cilja.

Prva izdaja publikacije je na voljo v slovenskem jeziku, na spletu in v priponki na dnu te objave. Mednarodna različica izide kmalu.

Poletno šolo Design+Science, ki bo poleti 2024 doživela svojo četrto inkarnacijo, UL ALUO organizira skupaj s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA ter v sodelovanju z Oddelkom za oblikovanje vizualnih komunikacij Umetniške akademije v Splitu in Inštitutom Joanneum Univerze uporabnih znanosti v Gradcu.

 

Priročnik Metodologija Design+Science – naslovnica

 


Projekt Metodologija Design+Science je sofinanciran v okviru ukrepa »Projekti s področja uvajanja in razvoja odprtih izobraževalnih virov znotraj pedagoškega procesa« Razvojnega stebra financiranja (RSF A.II.1).

Naslovna fotografija: predstavitev projekta Design+Science na razstavi Oblikovalske strategije za izzive sodobne družbe v Galeriji CTRL+Z v Splitu, oktobra 2023; arhiv UL ALUO.