EN-KNAP GROUP X ALUO: 360 PORTRET

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Center kulture Španski borci vabita na odprtje razstave EN-KNAP GROUP X ALUO: 360 PORTRET, izid sodelovanja študentk in študentov fotografije UL ALUO in sodobno plesnega ansambla En-Knap Group, ki se bo odvilo v Galeriji Internacionala, Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana.

O projektu

Oder360 je žanr, ki v središče plesnega dogajanja skupine En-Knap Group postavi tristošestdesetstopinjsko kamero in s tem omogoči gledalcu popolnoma nov pogled, potopi ga v sodobni oder s tehnologijo navidezne oz. obogatene resničnosti. To je neki drugi oder – oder, ki v poroki s tehnologijo preseže očitek, da smo v njeni resničnosti ’skupaj sami’ oz. ’sami skupaj’. S potopitvijo in participacijo iz občinstva v občestvo, iz družabnosti v družbenost.

Hkrati je žanr, v katerem EN-KNAP preizkuša inovativne translokacije sodobno plesnega giba, načeloma domačega črni kocki odra. S skupino študentov fotografije z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje so člani ansambla preživeli teden dni na pogosto neopaženih lokacijah našega mesta; fotografi so ustvarili portret ansambla iz središča fiktivnih koreografij, med makedamskimi nasipi Savskega naselja, betonskimi vogali Trga Republike in nenadno vzpostavljenimi amfiteatri mestnega parka.

360stopinjski, torej vseobsegajoči pristop, je diktiral vzpostavitev petih inovativnih perspektiv – razbijanje okvirjev klasične fotografske podobe beležene na fotografski papir fotografom iz Akademije ni tuje, kar se kaže tudi v prostorski postavitvi.

Sodelujoči (En-Knap Group)
Nuria Capella Florensa
Carolina Alessandra Valentini
Davide Lafabiana
Tina Habun
Mattia Cason

Sodelujoči (študentke in študenti fotografije UL ALUO)
Luka Obal
Vita Tušek
Kaja Škorjanc
Hana Podvršič
Jernej Šimec
Debora Loučkova
Lucija Klauž
Luzia Stempfer
Marina Shevliakova
Lana Soklič

Mentorja in mentorici:
Doc. Peter Rauch
Tomo Brejc
Andreja Podrzavnik
Ana Štefanec Knez

360 podpora:
Andrej Lamut
Jaka Šimenc
Omar Ismail

 


Produkcija: UL ALUO & Zavod En-Knap, 2023