David Kucler in Petja Kocet: Travnik

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Kino Šiška vabita na razstavo Travnik umetnikov Davida Kuclerja in Petje Koceta, oba sta podiplomska študenta na Oddelku za slikarstvo UL ALUO. Odprtje bo v ponedeljek, 16. januarja 2023, ob 18.00, v Galeriji Kamera, KŠ, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

Umetnika David Kucler in Petja Kocet predstavljata velikoformatni deli Travnik: Brod 0,5 in Travnik: Sočerga – travnika, skenirana na Gorenjskem in Primorskem, nato pa v naravnem merilu reproducirana v galerijskem prostoru. Vsako od del v velikosti 6 x 3,5 metra sestavlja 320 skenov/printov A4 formata, kar gledalcu omogoča pestro opazovanje travniškega rastja in detajlov, kot so jabolka, polži, listje ter vrvica, s katero sta si Kucler in Kocet zamejila površino izbranih travnikov. Razstava Travnik z lahkotnim procesnim pristopom razpira možnost drugačnega doživljanja obstoječe žive krajine in njenih form, ob tem pa usmerja k premislekom o odnosih, v katere vstopa.

David Kucler (1994) deluje na področjih slikarstva in grafike. Leta 2021 je s serijo cianotipij in sitotiskov Neznani fotograf diplomiral s smeri Slikarstvo na UL ALUO, kjer sedaj nadaljuje magistrski študij (ob diplomiranju je prejel nagrado akademije za posebne umetniške dosežke). Njegova dela so bila doslej predstavljena na skupinski razstavi Odtisi in vtisi 2 (2022) v Mednarodnem grafičnem likovnem centru – MGLC ter na številnih razstavah v galeriji DobraVaga, v aprilu pa se bo v MGLC predstavil s samostojno razstavo.

Petja Kocet (1998) deluje predvsem na področju slikarstva. Leta 2021 je s serijo del Žival v podobi diplomiral na UL ALUO (smer Slikarstvo), kjer trenutno zaključuje magistrski študij. Na dodiplomskem študiju je leta 2020 prejel nagrado akademije za posebne umetniške dosežke. Svoje delo je doslej predstavil na samostojni razstavi Freightline1 (2022) v Kulturnem središču Libertas v Kopru, v januarju pa bo razstavljal v Galeriji P74 v Ljubljani.

 

Vstop prost, na ogled do 10. februarja 2023.

 


Organizacija: Kino Šiška in UL ALUO
Kuratorka: Ajda Ana Kocutar