OA 2023: ANALOGNA ANIMACIJA & VIDEO MONTAŽA z uporabo naključnega materiala

V sklopu Odprte akademije 2023 bosta na smeri Video, animacija in novi mediji (VANM) v petek, 2. junija, in v soboto, 3. junija, potekali delavnici, namenjeni tako dijakinjam in dijakom kot drugim zainteresiranih, ki jo bosta organizirala in vodila dva študenta VANM, Tyana Rendič in Tomaž Pavšek.

 

I. ANALOGNA ANIMACIJA

Z veseljem vas vabimo na edinstveno in razburljivo delavnico, kjer se bomo poglobili v fascinanten svet analogne animacije. Kot skupina kreativnih posameznikov se bomo zbrali, da bi raziskovali umetnost oživljanja risb skozi gibanje in pripovedovanje zgodb.

Datum: 2. 6. 2023
Ura: 13.00–16.00
Lokacija: UL ALUO, Tobačna ulica 5
Izvajalca: Tyana Rendič in Tomaž Pavšek
Tema: Ustvarjanje analogne animacije

Na delavnici vas bomo vodili skozi različne tehnike in metode, ki se uporabljajo v analogni animaciji. Od osnov ročno narisane animacije do zapletenosti gibanja okvir za okvirjem, želimo vam zagotoviti celovito razumevanje tega očarljivega medija. Ne glede na to, ali ste začetnik ali imate nekaj izkušenj z animacijo, je ta delavnica zasnovana za vse ravni spretnosti.

Poudarki delavnice bodo vključevali:
1. Uvod v analogno animacijo: spoznajte zgodovino, načela in osnovne tehnike analogne animacije, vključno s preslikavami, zoetropi in thaumatropes.
2. Praktične vaje: sodelujte pri praktičnih vajah, da razvijete svoje animacijske sposobnosti, eksperimentirajte z različnimi orodji in materiali ter ustvarite lastne kratke animacije.
3. Sodelovalne projekte: združite moči s soudeleženci, da sodelujete pri skupinskih projektih, pri čemer spodbujate občutek timskega dela in izmenjavo idej.

Upoštevajte, da je število mest omejeno, zato vas pozivamo, da svojo udeležbo potrdite čim prej, da si zagotovite mesto. Prosimo, da svojo prijavo pošljete na: tyanarenfilms@gmail.com

 

II. VIDEO MONTAŽA Z UPORABO NAKLJUČNEGA MATERIALA

Toplo vas vabimo, da se udeležite razburljive delavnice o ustvarjanju video montaže z uporabo naključnih materialov. Namen delavnice je združiti ustvarjalce iz različnih okolij in jim ponuditi priložnost za učenje, sodelovanje in sprostitev njihovih umetniških potencialov.

Datum: 3. 6. 2023
Ura: 12.00–15.00
Lokacija: UL ALUO, Tobačna ulica 5
Izvajalca: Tyana Rendič in Tomaž Pavšek
Tema: Ustvarjanje video montaže iz naključnih materialov

Med to delavnico se boste udeleženci poglobili v fascinanten svet video montaže in raziskovali transformativno moč združevanja na videz nepovezanih materialov za ustvarjanje očarljivih vizualnih pripovedi. To bo praktična izkušnja, ki vam bo omogočila eksperimentiranje, učenje novih tehnik in izkušnje pri projektih sodelovanja.

Obravnavali bomo:
1. Uvod v tehnike in koncepte video montaže.
2. Raziskovanje umetniških možnosti uporabe naključnih materialov.
3. Praktične dejavnosti in praktične demonstracije.
4. Razprave o pripovedovanju zgodb in vizualni komunikaciji.

Upoštevajte, da je število mest omejeno, zato vas pozivamo, da svojo udeležbo potrdite čim prej, da si zagotovite mesto. Prosimo, da svojo prijavo pošljete na: tyanarenfilms@gmail.com

 

Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, se obrnite na nas. Hvala in se vidimo!