ALUO uho: Nejc Prah in Peter Stupica

V petek, 9. decembra 2022, vas vabimo na drugi dogodek 9. sezone ALUO uho, predavanje (+ delavnico) Nejca Praha in Petra Stupice z naslovom “Koliko naj zaračunam? Cene, ponudbe in vizualne komunikacije”. Dobimo se ob 13.00, na UL ALUO, Dolenjska 83, v predavalnici 112.

Ponovitev in posodobitev zelo koristnega predavanja (+delavnice), ki sta ga Nejc Prah in Peter Stupica prvič izvedla letos spomladi, v sklopu dogodkov “Vse, česar ne učijo v času študija” v organizaciji oblikovalskega studia Ljudje. Tudi tokrat bosta predavatelja delila svoje izkušnje dela z naročniki, postavljanja cen, izdelave predračuna, pogajanja glede avtorskih pravic ter drugih pomembnih elementov samostojnega oblikovalskega dela in/ali vzpostavljanja studia. Predavanje je namenjeno vsem študentkam, študentom in ostalim, ki razmišljate o samostojnem delu v polju vizualnih komunikacij.

Oblikovalec in naš alumen Nejc Prah je dodiplomski študij grafičnega oblikovanja zaključil na UL ALUO, magisterij pa na ameriški univerzi Yale. Po študiju se je preselil v New York ter več let delal kot eden od likovnih urednikov revije Bloomberg Businessweek. Leta 2019 se je po 6 letih vrnil v Ljubljano in začel samostojno dejavnost. Dela z domačimi in mednarodnimi naročniki ter je član kolektiva Ansambel. Za svoje delo je prejel več pomembnih nagrad, leta 2020 tudi nagrado Prešernovega sklada za oblikovalske dosežke zadnjih treh let.

Peter Stupica, ki je med drugim na UL ALUO študiral interaktivno oblikovanje, ima več kot deset let delovnih izkušenj na področju vizualnih komunikacij, od vodenja oblikovalskih timov znotraj organizacij do rekrutiranja zunanjih oblikovalcev za posamezne projekte. Zadnjih nekaj let je zaposlen kot vodilni produktni oblikovalec v podjetju Celtra.

Lepo vabljene in vabljeni!

 


ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalk, ustvarjalcev, strokovnjakinj in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 9. sezono. Namenjena so študentkam in študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.

Grafično oblikovanje: Blaž Rojs