ALUO uho: Miha Blažič – N’toko (zaključek 10. sezone)

V petek, 7. junija 2024, vas vabimo na zaključek 10. sezone ALUO uho, predavanje glasbenika, publicista in aktivista Mihe Blažiča – N’toka z naslovom UMETNOST JE ORODJE STATUSA QUO. Dobimo se ob 13.00, na UL ALUO, Erjavčeva 23, v predavalnici 7.

Naš tokratni ALUO uho gost je bil javnosti dolgo znan kot glasbenik in pisec, pred leti pa je zavestno prekinil ustvarjalno pot in se posvetil predvsem organizacijskim aktivnostim. V predavanju bo poskušal s pomočjo dela Walterja Benjamina razdelati dileme, s katerimi se soočajo ustvarjalci vseh generacij: kako opravičiti svojo dejavnost v času, ko se družba razpada? Vsem je skupna težnja, da se spremenijo iz “reproduktorjev produkcijskega aparata” v inženirje, ki ustvarjajo novo družbo.

Dotaknili se bomo vprašanja odnosa med intelektualcem in delavcem, ter vloge umetnosti v kulturi nasploh.

Miha Blažič – N’toko je glasbenik, publicist in aktivist. Poleg rednega pisanja za Mladino deluje v migrantski delavski organizaciji Ambasada Rog in opravlja delo koordinatorja v sindikatu kulturno-ustvarjalnih delavcev ZASUK.

 

 


Oblikovanje naslovnice: Žiga Anderlič

ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalk, ustvarjalcev, strokovnjakinj in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 10. sezono. Namenjena so študentkam in študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.