ALUO uho: Jan-Erik Baars

V ponedeljek, 17. aprila 2023, vas vabimo na deveti dogodek 9. sezone ALUO uho, predavanje prof. Jana-Erika Baarsa z naslovom “O stopnjah vključenosti oblikovanja v organizacijah”. Dobimo se ob 17.00, na UL ALUO, Dolenjska 83, v predavalnici 112.

Podjetja za svoj uspeh potrebujejo oblikovanje. Toda na kakšni ravni? In v kakšni obliki? Danes se že v mnogih podjetjih in drugih organizacijah zavedajo, da potrebujejo oblikovalske pristope, orodja in znanja, vendar nimajo nujno pravega okvira, da bi definirali vse vidike oblikovanja, ki bi jih potrebovali. Naš tokratni predavatelj bo orisal možne stopnje vključenosti oblikovanja v organizacijah in utemeljil potrebo po celovitem design managementu, ki uči oblikovanje razumeti in uporabljati celostno – kot način razmišljanja, upravljanja in vodenja. Predstavil bo tudi, kako se na tem področju izobražujejo njegovi študenti v Luzernu.

Jan-Erik Baars, Nizozemec, živeč v Nemčiji, je ugledni strokovnjak, raziskovalec in profesor s področja design managementa na Univerzi za uporabne znanosti in vede v Luzernu, Švici. Ustvaril je lestvico osredotočenosti na stranke (Customer Centricity Score – CCS) in je avtor knjige Leading Design, priročnika za razvoj organizacij, vodenih z oblikovanjem. Kot predavatelj redno gostuje tudi na drugih univerzah v Švici in na Nizozemskem.

Ima dolgoletne izkušnje na področju industrijskega oblikovanja in design managementa v velikih podjetjih, med drugim je 19 let delal v podjetju Philips. Kot član Design Management Instituta v Bostonu, ZDA, predava in vodi delavnice na uglednih mednarodnih konferencah. Za svoje delo je prejel že več nagrad, na primer Rotterdam Design Award in iF Design Award – Gold.

Lepo vabljene in vabljeni!

 


ALUO uho, gostujoča predavanja ustvarjalk, ustvarjalcev, strokovnjakinj in strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, UL ALUO prireja že 9. sezono. Namenjena so študentkam in študentom Univerze v Ljubljani in širši javnosti.

Grafično oblikovanje: Blaž Rojs