ALUO na Sejmu otroških knjig v Bologni 2024

8. aprila 2024 se je uradno odprl Sejem otroških knjig v Bologni in z njim program Slovenije, letošnje častne gostje, ki ga je pripravila Javna agencija za knjigo RS (JAK). V sodelovanju s Centrom ilustracije je nastala tudi impresivna razstava slovenske ilustracije z naslovom IN KAJ SE JE ZGODILO POTEM?, na kateri sodelujejo mnogi naši alumni, UL ALUO pa se na sejmu predstavlja tudi neposredno, z ilustracijami iz izbranih študentskih knjižnih projektov.

Doc. mag. Marija Nabernik in doc. Suzi Bricelj, profesorici na smeri Ilustracija, sta bili na povabilo JAK članici strokovne skupine, ki je opravila izbor razstavljenih del. V sklopu odprtja sta skupaj z drugimi člani izvedli strokovna vodstva po razstavi. Med vodenjem sta izpostavili tudi delovanje UL ALUO kot enega ključnih dejavnikov uspešnosti, raznolikosti in odličnosti ilustracije na Slovenskem skozi generacije. Velik del izjemnih avtoric in avtorjev na razstavi je naših alumnov slikarstva in ilustracije.

UL ALUO pa na sejmu sodeluje še na en način. Za obiskovalce sejma smo natisnili kartice z ilustracijami iz izbranih knjižnih projektov naših študentk in študentov ilustracije. Preko QR kode vodijo do video predstavitev izbranih del na našem YouTube kanalu.

Zbirko kartic bomo v prihodnje še razširili, za zdaj predstavljamo 6 projektov naslednjih avtoric:
Iza Ambrožič Simončič
Klara Jager
Teja Jalovec
Gaja Lapajne Stanič
Sanja Žagar (Zamuda)
Maša P. Žmitek

 


Fotografije s sejma: Marija Nabernik
Oblikovanje kartic: Zala Križ