Dmitry Morozov: Mechatronics and feedbacks

8. marca 2024 se je odvil osmi dogodek 10. sezone ALUO uho, predavanje transdisciplinarnega umetnika in raziskovalca Dmitryja Morozova z naslovom Mechatronics and feedbacks. Potekal je na UL ALUO, Erjavčeva 23.

Dmitry Morozov aka ::vtol:: (r. 1986, Moskva) je transdisciplinarni umetnik in raziskovalec, je glasbenik, zvočni inženir in oblikovalec zvočnih sistemov. Osredotoča se na sodobno medijsko umetnost, v svojih projektih združuje polja robotike, zvočnih umetnosti in AV instalacij z znanostjo. Poseben poudarek daje povezavi med nastajajočimi sistemi in novimi vrstami tehnološke sinteze.

Svoje delo redno predstavlja na mnogih novomedijskih mednarodnih festivalih (CTM in Archstoyanie v Nemčiji, Bent v New Yorku, Geek Picnic v Moskvi in St. Petersburgu) ter drugih referenčnih prizoriščih: Nova Thretyakova Galerija, NCCA, MOMA, Central Exhibition Hall Manege, Laboratoria Art&Science Space, Electromuseum, Garage museum of contemporary art (Moskva), ZKM (Nemčija) in Boulder Museum of Contemporary Art.

Prejel je 2 častni omembi (2015, 2017) na Ars Electronici v Linzu ter nagrade Laureate of Sergei Kuryokhin (Rusija, 2013 in 2020) in Prix Cube (Španija, 2014).

 

 


Oblikovanje naslovnice: Žiga Anderlič