Tomaž Novljan: O senci

Vljudno vabljeni na naslednje ALUO uho, predavanje doc. dr. Tomaža Novljana z naslovom O SENCI. Potekalo bo v petek, 26. februarja 2016, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9.

O lastnostih sence ter njenih likovnih, arhitekturnih in drugih značilnostih nam bo predaval doc. dr. Tomaž Novljan, ki se ukvarja z raziskovanjem na področju svetlobe ter humanizacije bivalnih okolij. Zaposlen je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, kjer vodi predmete Barva v arhitekturi, Svetloba v arhitekturi ter Projektiranje in kompozicija IV. in V. Od leta 2006 o arhitekturnem osvetljevanju predava na Escola Tecnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, od leta 2010 pa tudi na Visoki šoli za oblikovanje v Ljubljani, kjer poučuje predmeta Teorija barve in Vizualni jezik. Redno sodeluje na domačih in mednarodnih znanstvenih in strokovnih simpozijih ter objavlja strokovne in znanstvene prispevke v domačih in mednarodnih publikacijah.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenjamo jih svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom – ALUO uho.

V času razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost (19. januar – 24. april) se dogodki ALUO uho odvijajo v Galeriji Jakopič, saj koncept razstave vključuje tudi prizorišča za izvajanje ustvarjalnih/pedagoških/obštudijskih dejavnosti v živo.