Timka Grahić in Slobodan Dedeić: Casting

Vabljeni na ALUO uho! V sodelovanju z združenjem United Slavic Actors
in 27. LIFFe – ljubljanskim mednarodnim filmskim festivalom gostimo priznana direktorja castinga Timko Grahić in Slobodana Dedeića. V petek, 18. novembra 2016, ob 15.30, Klub Lili Novy, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana.

Timka Grahić in Slobodan Dedeić bosta z nami delila svoje bogate izkušnje pri filmu, ki sta jih v vlogi direktorjev castinga in kot asistenta režije nabirala pri projektih z mnogimi velikani evropskega in ameriškega filma. Timka je med drugim sodelovala pri castingu za film Skyfall (2012) v režiji Sama Mendesa, Slobodanovo kariero pa zaznamuje predvsem njegovo tesno sodelovanje z režiserjem Emirjem Kusturico, nazadnje pri filmu On the Milky Road (2016).

Pogovor je namenjen študentom in vsem ostalim, ki vam je filmska umetnost blizu. Beseda bo tekla o pomembnosti avdicij in profesionalnega sistema castinga, o izzivih filmske režije, filmske produkcije in še marsičem. Z gostoma se bosta pogovarjali igralka Aleksandra Balmazović in novinarka Radia Slovenija Tesa Drev, ki je tudi podiplomska študentka na smeri Video in novi mediji UL ALUO.

*Pogovor bo deloma potekal v srbohrvaščini.

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenja jih svojim študentom in širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki njihovih delovnih področij ukvarjajo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, združuje pod skupnim imenom – ALUO uho.