Špela Čadež: Od lutke do Netflixa

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vabi na prvi dogodek nove sezone ALUO uho, predavanje Špele Čadež z naslovom Od lutke do Netflixa. V petek, 17. novembra 2017, ob 12.45 v Kavarni Moderna, Cankarjeva 15, Ljubljana.

Mednarodno uspešna neodvisna režiserka in animatorka Špela Čadež je ena redkih, ki ostaja zvesta analognemu načinu ustvarjanja. S svojimi kratkimi animiranimi filmi je prepričala že mnoge festivalske žirije in svetovna občinstva. Za zadnji film Nočna ptica je med drugim prejela glavno nagrado na festivalu Animafest v Zagrebu in posebno omembo žirije na festivalu Ars Electronica v Linzu, uvrščen pa je bil tudi v program največjega ameriškega festivala neodvisnega filma Sundance. Letos jo je k sodelovanju povabila še družba Netflix, za katero je pripravila napovednik TV serije Orange Is the New Black v lutkovni tehniki.

Leta 2002 je Špela zaključila dodiplomski študij grafičnega oblikovanja na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO. Izobraževanje je nadaljevala na Akademiji medijskih umetnosti v Kölnu, kjer se je dokončno usmerila v animirani film. Z nami bo spregovorila o svoji ustvarjalni poti, od študentskih dni do danes, ter o svojem delu, pri katerem ji pomaga strokovna ekipa sodelavcev iz produkcijske hiše Finta.

FB dogodek

Nova lokacija

V študijskem letu 2017/18 se bomo na dogodkih ALUO uho srečevali v prijetnem ambientu Kavarne Moderna. Ta bo v času dogodkov ponujala poseben, študentskemu žepu prijazen popust na določeno pijačo in prigrizke. Da pa bodo predavanja lahko potekala nemoteno, vse obiskovalce vljudno prosimo, da pravočasno oddajo svoja naročila. Med predavanji postrežba ne bo mogoča.

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že 4. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.